Фудбалери Војводине у недељу дочекују Инђију

НОВИ САД: Фудбалери Војводине сутра ће одиграти мали војвођански дерби, у којем им у госте долази екипа Инђије.
1
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

Сремци се боре за суперлигашки живот и сваки бод им је од виталног значаја, па је сасвим сигурно то да ће покушати да освоје макар бод. С друге стране, црвено-бели не желе да испусте треће место на табели и јасно је да им је  циљ да победе и мирно оду на паузу.

- Инђија има одбру и искусну екипу, што нам јасно показује да нас очекује тешка утакмица - рекао је млади репрезентативац у редовима Воше Дејан Зукић. - Уз то, гости се боре за опстанак и никада није једноставно када се састајете с таквим тимовима.

Инђијци су умели да намуче Вошу у неким ранијим утакмицама и на то тренер Ненад Лалатовић упозорава своје ученике.

- Нема лаке утакмице у Суперлиги, посебно у случајевима када играте против тимова који се боре за опстанак. Због тога ћемо морати да имамо приступ дуелу као да се ради о дербију, јер само максималним ангажманом игром можемо до бодова - подвукао је Зукић.

У тиму из Срема играју на позајмици  двојица фудбалера Војводине - Михајло Нешковић и Ђорђе Пантелић. Међутим, они неће имати, сходно одредби уговора, право наступа против црвено-белих.

- Није толико битно ко ће у противничкој екипи моћи да игра, а ко на то неће имати право - истакао је Видак Братић, помоћник шефа стручног штаба Лалатовића. - Генерално, најтеже је добити утакмице које смо на папиру “већ добили” и јасно је да нам неће бити једноставно да испунимо замисли. Инђија има више веома добрих играча и добра је екипа. С друге стране, имамо одређених проблема када се састајемо с мањим тимовима и до победе ћемо моћи да стигнемо само уколико уложимо максимални напор.

Братић је наговестио да ће црвено-бели бити офанзивни.

- То може, међутим, да нам створи и одређене проблеме, јер су гости у нападу веома брзи, а имаће доста простора за контре. На то ћемо морати да обратимо посебну пажњу, како нам се не би догодило да нас непријатно изненаде. Јасно је да нам је основни циљ да освојимо сва три бода и да онда мирно одемо на паузу - додао је Видак Братић.

Утакмица Војводина - Инђија игра се у недељу од 15 часова, уз пренос на Новосадској ТВ, а биће и део мултипреноса на првом каналу ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести