Фудбалери Војводине вечерас гостују Раднику у Сурдулици

Пред фудбалерима Војводине вечерас је веома тешко искушење, пошто у 9. колу суперлигашког такмичења гостују у Сурдулици, код увек незгодне екипе Радника.
Stevanovic i Djordjevic1
Фото: Душан Стевановић и Славољуб Ђорђевић, фото: Ј. Грлић

Домаћин се тренутно налази на 9. месту на табели, с идентичним скором као и црвено-бели, који су тек на 10. позицији. То је нешто с чиме баш нико у клубу из Српске Атине не може да се помири, па играчи „старе даме“ неочекивано лош пласман по сваку цену желе да поправе.

У среду је, између осталог и тим поводом, одржана седница ванредне изборне Скупштине ФК Војводина, на којој није усвојен предложени дневни ред, а само два дана касније тим који предводи тренер Славољуб Ђорђевић одлази на гостовање на југу Србије. И Радник се налази у ни мало пријатној ситуацији, пошто је, после пораза од Напретка у прошлом колу (0:1), смењен тренер Игор Бонyулић, а на његово место стигао је дојучерашњи учитељ екипе Чукаричког, а некада и помоћник (Александру Веселиновићу) у Војводини – Душан Ђорђевић. Који ће од двојице презимењака, Душан или Славољуб, вечерас да буде успешнији, остаје да се види, али посебну драж сусрету сигурно ће дати чињеница да оба састава једноставно морају да иду на победу.


Могући тим црвено-белих

Осим Михајла Нешковића који се пожалио на мање здравствене проблеме и није тренирао, као ни Владимира Ковачевића, сви остали кандидати за тим Војводине конкурисаће вечерас за поставу. Тренер Славољуб Ђорђевић одредиће стартни тим пред почетак сусрета, а могло би да се деси да Новосађани заиграју у истој постави као и у сусрету с Металцем, дакле: Н. Симић – Цуцин, Копитовић, Стевановић, Деветак – Буснић, Топић – Вукадиновић, В. Симић, Човић – Бастајић.


- Радник је права домаћинска екипа, тако да смо свесни да је пред нама тешка утакмица – упозорио је Немања Човић, капитен Војводине. - Пуно избора, међутим, немамо и у Сурдулици ћемо морати да идемо на победу. То нам је сада и под морањем, али је чињеница и то да нико од нас не признаје ништа мање од тријумфа. Желимо да освојимо три бода у гостима, искористили смо прилику да се одморимо и убеђен сам да смо се припремили како треба за данашњи сусрет.

Славољуб Ђорђевић и Душан Стевановић, тренер и штопер новосадске екипе, током лета управо из редова вечерашњег ривала стигли су у Нови Сад. Ђорђевић је с Радником у прошлој сезони остварио највећи успех у историји клуба освајањем шестог места, док је Стевановић предводио ту екипу с капитенском траком око руке.

- Пред нама је веома тежак испит, али се свакако радујем што ћу поново бити у прилици да будем у Сурдулици – рекао је Славољуб Ђорђевић. – То је фудбалски град у којем сам стекао много пријатеља, изузетно поштујем Радник и породицу Тончев која тај клуб води и свестан сам да нас очекује сложен задатак. Домаћин ће уз себе имати публику и позитивну енергију која је дошла ангажовањем новог тренера, али сам сигуран да можемо да одговоримо изазову и да се вратимо у Нови Сад уздигнутих руку.

Душан Стевановић је, пред полазак на пут, био веома кратак

- Наравно да одлично познајем ривала и његове играче, реч је о квалитетној, правој такмичарској екипи – јасан је био Нишлија у дресу новосадског клуба. – Свесни смо да нам неће бити ни мало лако, али се наш циљ зна. Идемо на победу и убеђен сам да, уз велику борбу сваког појединца, можемо кући да донесемо сва три бода.

Утакмица Радник – Војводина почиње у 19 часова, уз пренос на првом каналу ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести