Фудбалери Војводине завршили с лекарским прегледима и тестирањима

И друга група фудбалера Војводине данас је обавила лекарске прегледе, а онда и тестирања, па је тиме завршен обавезни део активности које професионалне играче уводе у почетак припремног периода.
vosa 11
Фото: Никола Антић приликом тестирања, фото: Дневник

Сутра у 10 часова уследиће прозивка, а онда ће се фудбалерима обратити председник клуба Душан Влаовић и чланови Управног одбора, који ће пожелети фудбалерима здравље и успешан рад. Потом је предвиђен састанак играча с новим шефом стручног штаба Илијом Столицом и сарадницима, а онда ће уследити и први тренинг.

На данашњим тестирањима, после прве групе од њих 13, појавили су се преостали играчи који ће конкурисати за такмичарску екипу. Међу њима је био и капитен Душан Јованчић, који остаје у Новом Саду и који ће предводити саиграче на путу ка остваривању циља - обезбеђивању европске визе. Свесни су у црвено-белом табору да то неће бити ни мало једноставно да се оствари, пошто су Црвена звезда и Партизан далеко одмакли, па ће их пут до жељеног водити кроз евентуално освајање трећег места у Суперлиги, или у Купу Србије. Тренутно се новосадски суперлигаш налази на осмом месту на табели, али је пред њим још осам утакмица у првом делу, а онда и седам сусрета у плеј-офу, па постоји довољно простора и могућности да се јесенас пропуштено надокнади.

Фото: Dnevnik.rs

Лекарским прегледима и тестирања од позваних играча нису присуствовали Дамир Којашевић (приватне обавезе), Ин-Хјеок Парк (долазак најавио за 23. јануар, због обавеза према У-23 репрезентацији Јужне Кореје) и Џенан Бурековић, чији статус у клубу није најјаснији. Тренер Илија Столица имаће пред собом велики изазов, баш као што ће на испиту бити и клупски оперативци који ће морати да у прелазном року ангажују нове играче који би Војводини требали да донесу нови квалитет и повести је ка испуњењу амбиција.

Фото: Душан Јованчић на мерењу, фото: Дневник

Све до 25. јануара, да подсетимо, Новосађани ће радити код куће, у ФЦ „Вујадин Бошков“ у Ветернику и надају се да ће их временске прилике послужити и омогућити им да све што је тренер Столица планирао буде спроведено у дело. Једину тренинг утакмицу у овој фази рада Воша ће одиграти 20. јануара, а ривал ће јој бити екипа Рада. Потом ће се новосадски суперлигаш преселити на обале Медитерана, у турско летовалиште Белек код Анталије, где ће остати до 7. фебруара и одиграти пет контролних сусрета. Тамо ће новосадска експедиција бити смештена у луксузном хотелу „Титаник голф делукс“, тренираће на одличним теренима и имаће оптималне услове како би тим достигао жељени ниво форме пред прву утакмицу наставка првенства. Она је на програму 17. фебруара на стадиону „Карађорђе“, а ривал Воши  ће бити екипа Вождовца.

Текст и фото: А. Предојевић

Фото: Dnevnik.rs

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести