Фудбалери Воше гости Вождовца за наставак победничког низа

НОВИ САД: После две победе над екипом Младости из Лучана, а онда и пласмана у четвртфинале Купа Србије након дуела с Јавором у Ивањици, пред фудбалерима Војводине данас је утакмица у Београду, у којој ће бити гости екипе Вождовца. Без икакве сумње, црвено-бели желе да се још више учврсте на четвртом месту на табели и, уколико им се до одласка на зимску паузу укаже прилика за то, “нападну” и позицију број три, на којој се тренутно налази екипа Чукаричког.
v
Фото: Mladen Devetak veruje u pobedu nad Voždovcem/J. Grlić

Како би тај циљ покушали да остваре, данашњи дуел на крову Тржног центра Стадион има за “стару даму” велику важност. Домаћин ће им бити екипа која уме да игра добар фудбал, уз то сусрет се игра на терену с вештачком травом, па је извесно то да се пред ученицима тренера Славољуба Ђорђевића налази озбиљан тест.

– Осећамо да смо у жељеној форми, да смо пронашли прави ритам и надамо се да ћемо наставити тако до краја полусезоне – рекао је Младен Деветак, леви бек Војводине. – Иако нас очекују два тешка гостовања (Вождовац и Нови Пазар), као и дуел са Спартаком у Новом Саду, под условом да заиграмо као у Лучанима и Ивањици, верујем да можемо да освојимо свих девет бодова, што би био сјајан завршетак године.


Очекивани тим

За утакмицу с Вождовцем, тренер Војводине Славољуб Ђорђевић могао би да изведе следећу поставу црвено-белих: Н. Симић, Јеличић, Ковачевић, Копитовић, Деветак, Максимовић, Буснић, Вукадиновић, В. Симић, Зукић, Човић. 

Правду ће делити Дејан Трифковић из Београда, помагаће му Милан Михајловић (Београд) и Петар Радић (Нови Сад), док ће четврти абитар бити Иван Стаменковић (Калуђерица).


Добра вест за Новосађане је та што се тренинзима прикључио и млади репрезентативац Мирко Топић, који је био лакше повређен и данас ће бити на клупи црвено-белих.

– Налазимо се у лепом низу резултата и желимо да га и у Београду наставимо – јасан је био Топић. – Јесмо благи фаворити, али смо свесни и чињенице да играмо против озбиљног супарника и да је пред нама тежак задатак. У сваком случају, идемо на освајање сва три бода и, уз максимални допринос сваког појединца, верујем да то можемо и да урадимо.


Споне између два клуба

Шеф стручног штаба Вождовца је Александар Линта, који је некада радио као помоћни тренер Војводине, у стручном штабу на чијем је челу био Илија Столица. У београдској екипи налазе се и четворица бивших играча „старе даме“ – леви бек Немања Вучић, офанзивни везни играчи Милош Стојчев и Немања Милојевић, односно десно крило Александар Станисављевић.


Тренер Ђорђевић неће моћи за данашњи сусрет да рачуна на од раније повређене Марка Бјековића и Душана Стевановића. Утакмица на крову ТЦ Стадион почиње у 14 часова, уз пренос на првом каналу ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести