Фудбалери Воше на првој провери: Против Кабела сви играчи добиће шансу

НОВИ САД: Две недеље фудбалери Војводине радили су на стицању снаге. Додуше, поверемно су се дружили и с лоптом, а данас је на реду прва тренинг утакмице, током које ће тренер Ненад Лалатовић имати прилику да се увери колико тога је одрађено.
Mirko Topic1
Фото: Мирко Топић, фото: Ј. Грлић

Ривал црвено-белима биће прволигаш Кабел, екипа која је на крају јесење полусезоне  заузела пето место и играла одличан фудбал, показавши да има потенцијал чак  и за пласман у Суперлигу.

План нам је да проверимо наше две комплетне екипе, од којих ће свака добити прилику да игра 45 минута, рекао је један од Лалатовићевих помоћника Драган Шарац.

Како је додао, биће им ово својеврстан увод пред касније обавезе које ће имати у Ветернику, а онда и у турском Белеку.


Председник клуба Војислав Гајић: Појачавамо конкуренцију

Председник Управног одбора ФК Војводина Војислав Гајић један је од најпозванијих људи за разговор о доласцима и одласцима играча током зимског прелазног рока.

Већ сада имамо озбиљан тим, а јесенас смо остварили одличне резултате. Донели смо одлуку да појачамо конкуренцију на појединим позицијама, јер желимо да екипа на пролеће буде још ефикаснија. Сходно том опредељењу, стигли су Миљан Вукадиновић и Момчило Мркаић, а разговарамо са још неколико фудбалера. Међутим, тврдим да већ сада имамо одличан тим и да нам ништа више није потребно. Свакодневно нас неко зове, јер је Војводина сада свима интересантна, има за собом резултате, плате су редовне и атмосфера је одлична, казао је Гајић.

Каква је ситуација око еветуалног трансфера голгетера Бојана Матића у редове Партизана?

Матић је играч Војводине, голгетер је екипе, који уз то веома добро ради. Због чињенице да има 28 година и да се изузетно коректно понаша, уколико буде стигла понуда која ће испунити клупске и његове личне жеље, изићи ћемо му у сусрет и омогућити му да промени клуб. Сви играче које смо до сада довели дошли су како би појачали конкуренцију, а играће они за које тренер Лалатовић процени да су најбољи.

У јавности се спомињу још нека имена фудбалера које би, како се тврди, Воша радо видела у својим редовима?

Све то је у домену спекулација. Еветуалне нове информације обзнанићу за четири-пет дана, а сигурно је то да ће тим за пролеће бити познат до поласка екипе у Белек, 24. јануара. Заузели смо такав став, јер сви морају да прођу припреме и држаћемо се тог захтева, јасан  је Гајић.


Још увек нисмо посебно радили на тактици, важно ће нам данас бити да видимо како играчи подносе напоре и колико су напредовали на пољу физичке припреме. Међу онима који ће добити шансу наћи ће се и новајлије Вукадиновић и Стојсављевић и битно је да се сви добро истрче, али и да не буде повреда, казао је Шарац.

Лалатовић неће моћи да рачуна на повређене капитена Ранка Веселиновића и искусног Николу Дринчића, док ће му сви остали играчи бити на располагању. Момчило Мркаић, снажни нападач пристигао ове зиме из редова Јавора, вежбао је јуче са новим саиграчима. Како је истакао председник клуба Војислав гајић, он је потписао уговор с новосадским клубом на две и по године и на располагању је тренеру Лалатовићу.

Утакмица Војводина - Кабел игра се у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику, од 13 часова.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести