Фудбалерке ЖФК ТСЦ из Кањиже почеле припреме

Прволигашка екипа фудбалерки ТСЦ-а из Кањиже почела је припреме за други део првенства, у којем има амбицију да освоји прво место и оствари пласман у Суперлигу Србије.
TSC fudbalerke
Фото: Фудбалерка ЖФК ТСЦ из Кањиже, фото: Дневник

Тренер Фанђо Вајда тренутно на располагању има 18 играчица, од којих у почетној фази, због других обавеза, изостају три првотимке - Николина Јелача, Милана Јанковић и Оршоља Тотајев. Оне ће се прикључити тренинзима чим им то дозволе објективне околности, а по потреби ће се у сениорки погон укључивати и две кадеткиње, Кристина Шоколовачки и Вивиен Вишњовски, да стичу искуство у утакмицама против лакших противница. Истовремено, очекује се да се врати Емеше Магоши.   

„Предвидели смо веома садржајне припреме и кренули смо одмах са два тренинга. Радићемо свакодневно, с тим што ћемо два дана у недељи имати по два тренинга. Следеће недеље планирамо утакмице против Слоге из Земуна и са новосадском Војводином, само још нису утврђени термини. Наступићемо у међувремену и на јаком турниру у малом фудбалу у Зрењанину, где смо редовни учесници“, предочава Вајда.

Крајем фебруара и почетком марта шест-седам дана планира се одлазак на припреме, уочи утакмице осмине финала Купа Србије, која се игра 6. марта против Машинца у Нишу. У редовима Кањижанки у зимској паузи дошло је до мањих промена, отишле су Биљана Остојић и Мирјана Пенић, док Гордана Толмачевић није у могућности да удовољи садашњем нивоу обавеза. Нова имена у редовима ТСЦ-а су Божана Божић, која је наступала за зрењанински Раднички и Ружица Гудурић из Ужица.

„Најважније је то да смо сачували екипу и очекујем да ћемо у пролећном делу првенства играти много боље него јесенас. Амбиције су да уђемо у Суперлигу“, јасан је Вајда. 

Клуб из Кањиже у паузи првенства је досадашње име града које је носио променио у ТСЦ, због подршке коју има од стране Јаноша Жеберија, првог човека ФК ТСЦ из Бачке Тополе и даљих суперлигашких планова. Спортски директор клуба Радомир Шћепановић каже да све иде по плану, све девојке су здраве и спремне за рад, тако да верује да ће током следеће три недеље припреме бити ваљано одрађене.

„Све играчице које су показале ниво који је потребан остале су у клубу и то нам је било најважније. У првој фази припрема користићемо добре услове које имамо у Кањижи, од тога нам не треба ништа боље у овом тренутку, а за завршну фазу још бирамо локацију. Поред одличних услова, у Кањижи имамо добру подршку и атмосферу, не одустајемо од пласмана у Суперлигу, јер мислим да имамо најквалитетнији састав у Првој лиги, али смо јесенас имали на домаћем терену два кикса против директних конкурената Земуна и Рада. То је био период навикавања, што је прошло тако да ћемо тек у другом делу имати прилику да исправимо пропусте које смо имали и, надам се, покажемо праву снагу наше екипе“, категоричан је Шћепановић.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести