Футсалери Бечеја се нису обрукали у Земуну

Чврст отпор лидеру на њиховом терену и неизвесност око резултата до само краја најбоља су потврда да се футсалери Бечеја, и поред пораза 5:7 од Земун Само Право, нису обрукали на последњем лигашком гостовању актуелне друголигашке сезоне.
futsal b
Фото: Дневник (В. Јанков)

„Добар футсал је виђен у хали Пинки, а ми смо у тврдој и неизвесној утакмици до пред сам крај успешно парирали фаворизованом ривалу“, каже тренер Бечејаца Горан Страјнић.

„Повели смо са 2:0 и 3:2, а на одмор се отишло резултатом  3:3, уз напомену да смо буквано два гола поклонили ривалу. Исти резултат је остао до половине наставка, а у последњој четвртини је виђено чак шест голова. Два минута пре краја било је 5:5, потом су домаћини из  казненог ударца са 10 метара повели, ми смо кренули на све или ништа и у последњим тренуцима Земунци су аутоголом Кораћа стигли до коначних 7:5.“

Пошто је Бањица победила у Пироту, то је евидентно да ће Бечејци, без обзира на резултат утакмице последњег кола против СК Економиста,  сезону завршити на седмом месту, што значи учешће у баражу за опстанак у друголигашком друштву.

„Бараж се игра одмах по завршетку првенствене трка. Као актуелни друголигаш, прву утакмицу против првака српске лиге играмо код кућа, наредна је у гостима и ако буде потребна трећа бићемо домаћини. Такву предност морамо материјализовати и задржати се у друголигашком друштву“, јасан је тренер Страјнић.       

В. Ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести