Футсалери новобечејске Тисе на крају дебитантске полусезоне у Првој лиги

Спуштена је завеса на дебитантску прволигашку полусезону и у редовима футсалера Тисе у Новом Бечеју су свели рачуне.
futsaleri tise
Фото: В. Јанков

Треће место и само бод заостатка иза јесењег првака Ивањице је свакако успех вредан пажње.

- Да нам је неко пре почетка сезоне понудио ово место и 21 бод оберучке би прихватили. Ипак смо ми дебитанти и много је било непознанца пред нама. Међутим, кад на крају анализирамо све иза нас, онда остаје жал за још неколико бодова. Пре свега, мислим на поразе од Сопота (3:4) пред нашим навијачима и од Радничког (2:3) у Нишу. Али, читава полусезона је пред нама, искуснији смо и договорили смо се да наставимо где смо стали. Неће бити измена у саставу, сем ако неко од наших јуноша не покаже да можемо на њих да рачунамо - констатује тренер Новобечејаца Иван Блажин.

Старт из снова, а завршетак за заборав! То би у најкраћем могло да се каже за учинак у полусезони. Јер, утакмице четвртог и петог кола Новобечејци су одиграли на крају полусезоне, пошто је у време по распореду њихов квартет, Веселин Губеринић, Лазар Летић, Чедомир Томчић и Милан Чичич, био с репрезентацијом на Светском првенства у малом фудбалу на трави у Аустралији. Обе те утакмице су изгубили, као и окршај 10. кола у Бујановцу од екипе Зуфо. Значи, од четири последње утакмице три су изгубили, а у претхоних седам само једну од Сопота.

- Било је ту и субјективних околности. Примера ради, у Нишу смо, због свадбе Лазара Летића, играли у једва скрпљеном саставу, а на та три бода против последњепласираног смо рачунали. Нисмо ни у Бујановцу били комплетни, али тамо је играње, опет, прича за себе. Сада је најважније да се сви добро одморе, али како су кренули турнири у малом фудбалу плашим се да не буде повреда - стрепи Блажин, који је припреме заказао за 7. фебруара.

Радује све у клубу што се њихови резултати цене у Новом Бечеју. У традиционалном Избору најбољих појединаца и колектива, другу годину узастопно, Тиси је  припао епитат најбоље екипе у општини.

- У наставку ће се водити жестока борба у друголигашком каравану. Пола екипа претендује на сам врх, а друга половина се бори за опстанак. Наш циљ је да наставимо у истом ритму и задржимо место међу прве три екипе. Јер, првак обезбеђује директан пролаз у прволигашко друштво, а друге две екипе играју бараж за попуну елите. Надам се да ћемо смоћи снаге да остваримо зацртани циљ: Сматрамо да пласман у елитни ранг за наш клуб није немогућа мисија – најавио је Блажин.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести