Футсалери Србије боре се за пласман на Европско првенство

Футсал репрезентација Србије вечерас(18) игра у Зеници утакмицу квалификација за Првенство Европе у Холандији 2022. године против Босне и Херцеговине.
futsal SRB-vs-ROM_38-1536x1028
Фото: ФСС

Босна и Херцеговина је већ обезбедила прво место у групи са 15 бодова, Србија је друга са шест, Румунија трећа са три и Северна Македонија четврта са два бода. Изабраници Горана Иванчића са бодом у Зеници би обезбедили друго место и бараж, са три бода, у зависности од осталих резултата, можда би обезбедили и директан пласман на ЕП. На ЕП иду осам победника група, шест најбољих другопласираних и бољи у баражу (седми и осми другопласирани). Искусни репрезентативац Марко Пршић је оптимиста пред меч са БиХ.

– И даље смо у игри за одлазак на првенство Старог континента. У дуелу са БиХ одлучиће наше заједништво и вера да можемо макар до бода. Даћемо све од себе да стигнемо до циља, а  бараж  је најреалнији – тврди Пршић.

Селектор Горан Иванчић није задовољан оним што његови играчи показују током ових квалификација.

- Имамо само једну победу, три ремија и пораз. Неће бити ни мало једноставно да у Зеници узмемо бодове. БиХ игра у врхунској форми и има све победе. Немамо ми неки превелики избор, све је стало у једну утакмицу. И поред лоших игара, још увек смо у игри и имамо прилику да поправимо слику из квалификација. После утакмице са Румунијом(4:4) више не знам како ћемо да одиграмо и чему да се надамо – рекао је Иванчић.

Србија неће моћи да рачуна на првог голмана Немању Момчиловића, који је у утакмици против Румуна добио црвени картон.

Ј. Галић

Група 4

Прво коло: Босна и Херцеговина – Северна Македонија 2:1, Румунија – Србија 2:2. Друго коло: Србија – Босна и Херцеговина 2:4, Северна Македонија – Румунија 2:2. Треће коло: Румунија – Босна и Херцеговина 2:3, Србија – Северна Македонија 1:1. Четврто коло: Северна Македонија – Србија 1:6, Босна и Херцеговина – Румунија 5:0. Пето коло: Северна Македонија – Босна и Херцеговина 2:3, Србија – Румунија 4:4. Шесто коло, данас: Румунија – Северна Македонија (Темишвар, 18), Босна и Херцеговина – Србија (Зеница, 18).

1. БиХ       5      5      0      0      17:7  15

2. Србија   5      1      3      1      15:12        6

3. Румунија        5      0      3      2      10:16        3

4. С. Македонија        5      0      2      3      7:14  2

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести