Генерација Црвене звезде која је елиминисала Арсенал подржала Милојевићеву екипу

Дух велике представе на Маракани, која се спрема у четвртак (19) у оквиру треће рунде групне фазе Лиге Европе између Звезде и Арсенала, осећа се на сваком кораку.
crvena zvezda proslava
Фото: ФК Црвена звзеда

Тим поводом на нашем највећем стадиону евоциране су успомене од пре 39 година када су се ова два тима сусрела у Купу УЕФА, а црвено бели су славили, отишли даље након победе у Београду 1:0 голом Благојевића и чувеног ремија на Хајберију (1:1), величанстевним голом Душана Савића.

Присутни на свечаности су били јунаци те генерације која се током пролећа домогла и финала реномираног такмичења, у којем је несрећно поражена од Борусије из Менхенгладбаха: Александар Стојановић, Милан Јовин, Владимир Петровић, Цвијетин Благојевић, Душан Савић, Недељко Милосављевић, Здравко Боровница, Живан Љуковчан, Драган Милетовић, Милош Шестић... Садашњи првотимци Звезде направили су шпалир за ветеране из тима, који је 1978/79. године избацио славни лондонски клуб у двомечу (1:0, 1:1) у 3. колу тадашњег Купа УЕФА, а поздравили су их председник клуба Светозар Мијаиловић и генерални директор Звездан Терзић.


Канга под упитником

Велике утакмице инспиришу Гелора Кангу. Ипак, од меча са Келном нема га на терену због повреде мишића. Терапије у Паризу нису дале максималан ефекат и његов наступ је под упитником. Истина, луцидни везиста се осећа све боље и верује да ће моћи да помогне екипи, али ће одлука бити донета тек након последњег тренинга.


Глумац Небојша Глоговац цитирао је свој текст из култног филма "Муње", где је говорио о Душану Савићу, дочаравши на свој начин погодак за незаборав.

„Савете и можемо и не можемо да дајемо. Желео бих да Звезда постигне успех као што је то урадила наша генерација. Нека понови резултат и у првој утакмици буде 1:1”, истакао је Дуле Савић, уз напомену да се његов син Вујадин сам спрема од кад је почео да тренира фудбал, без његове помоћи.

Почасни председник Звезде Драган Џајић осетио је потребу да каже да успех тадашње генерације није довољно обележен.

„То је генерација која је играла финале Купа УЕФА, то је много велики успех, малтене у равни са оним што смо остварили 1991. године када смо били шампиони Европе. Ови играчи су заслужили много више пажње и поштовања него што су то добили. Данас имамо талентоване момке пред којима је лепа будућност, али не желим да их превише оптеретимо притском значаја утакмице и величином ривала- истакао је Џајић.

Пуно позитивне енрегије на Маракани, која ће се осетити и на трибинама у четвртак увече, треба преточити на терену у велику борбу против фаворизованог Арсенала.

З. Рангелов

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести