Генералка Кабела с Колубаром

И поред проблема приликом повратка са двонедељних припрема у Турској експедиција Кабела вратила се из Анталије са пуно позитивних утисака и одрађеним припремама на високом нивоу.
Zoran Vasiljević Foto: privatna arhiva
Фото: Зоран Васиљевић Фото: приватна архива

Осим тренинга у идеалним условима које је пружао комплекс хотела “Аска Лара Ресорт” петопласирана екипа Прве лиге Србије имала је шест провера уз четири победе и два пораза.

- У Турској су нас дочекали заиста феноменални услови - каже тренер Кабела Зоран Васиљевић. - Радили смо на одличним теренима, а играли смо против јаких противника,  свих шест провера резултат нам није био у првом плану већ да сагледамо могућности сваког појединца, поготово новајлија са којима смо појачали конкуренцију на свим позицијама на прави начин  измеримо са јаким екипама. И из пораза против Фарула (3:1) и победа са Атирауом (2:1),Воркслеом (2:0) и Аргеса (1:0) извлачили смо поуке, припреме завршили онако како смо и планирали урадили све на тактичком плану, неке ствари које би могле да нам се десе у првенству.

На скенеру стручног штаба било је 19 играча и три голмана.

- Сви играчи су вредно тренирали. Било је добрих, а и ствари које до почетка трке за бодове морамо отклонити. Од екипе која је била у Турској остали смо без голмана Пилиповића који ће највероватније каријеру наставити у Бачкој из Бачке Паланке. Од новајлија најбољи утисак оставили су Месаровић  и Видаков, голман Браћ искуством. а Јаблан игром и ауторитетом наговстио је велике могућности. Добро су се уклопилли и Павлићевић и Гајић, који су припреме почели неспремни. 

До наставка трке за бодове и меча са Добановчанима остало је још недељу дана.

- Тренирамо на нашем игралишту док нам време то дозволи, а резервна варијанта је терен са вештачком травом у СЦ “Сајмиште“. Сутра ћемо на нашем терену  од 13. 30 имати генералну пробу са Колубаром из Лазаревца. Прави противник из нашег ранга такмичења где очекујем да видимо на ком нивоу ћемо ући у првенство. Проверимо све расположиве снаге и верујем отклонити ситне недоумице.

Од Кабела љубитељи фудбала у Новом Саду и навијачи очекују борбу за највиши пласман.

- Иза нас је полусезона за незаборав. Пето  место и поред 10 одузетих бодова је показатељ наших квалитетних издања. У првенство улазимо искуснији. Добро смо пазарили у прелазном року, установили правила  и принципе подигли на већи ниво.Амбиције су нам да се домогнемо места које води у плеј-оф - истакао је на крају Васиљевић.

М. Поповић

 

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести