Генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић: Суперлигашки фудбал на изванредним теренима

Генерални срекретар Фудбалског савеза Србије Јован Шурбатовић рекао је да се први пут у Србији суперлигашки фудбал игра на изванредним теренима.
surbatovic
Фото: Youtube Printscreen

Све то се дешава после великих инвестиција и реконструкција, а он је навео и да је у припреми предлог закона о приватизацији клубова.

- Први пут се у Србији елитни фудбал игра на изванредним теренима. Репрезентација сада може да бира где ће да игра, јер у случају лоших временских услова, поред стадиона „Рајко Митић”, и стадион у Хумској сада има грејаче који омогућавају актерима оптималне услове за игру. За два месеца смо достигли највиши ниво на овом плану, а важно је истаћи да су и клубови ангажовали завидна сопствена средства: На­предак из Крушевца, Партизан... Инвестиције су у току, постав­љамо семафоре, рефлекторе, укупна инвестиција је више­милионска - рекао је Шурбатовић.

ФСС је заједно са клубовима и Заједницом Супер лиге покренуо пројекат реконструкције терена широм Србије, уложена су велика средства, а практично нове терене добили су Војводина и Пролетер, Партизан, Младост из Лучана, Јавор, Вождовац, Напре­дак, Радник, Раднички из Ниша, Мачва.

- Посебно треба да истакнемо и похвалимо ТСЦ из Бачке Тополе, они граде нови стадион по највишим стандардима УЕФА али у исто време велика су улагања и на стадиону у Сенти где тренутно играју своје утакмице као до­маћини - навео је он.

Како се наводи, средства су добили сви клубови Супер лиге, али су Чукарички, Рад, Инђија, као и Бачка и Земун искористили средства и за неке друге намене. Шурбатовић је рекао и да је у припреми Предлог закона о приватизацији професионалних клубова и да „постоји сагласност свих клубова Заједнице”. Навео је да је „на делу свеопшта фудбалска инфраструктурна револуција у Србији и да се, захваљући држави, ускоро креће у реконструкцију и изградњу потпуно нових стадиона широм земље, по највишим стандардима Уефа”.

- У ово време следеће године, најкасније у јесен, очекујемо да ће бити постављен камен темељац за изградњу Националног стадиона -  додао је Шурбатовић.

Такође, улаже се у Спортски центар у Старој Пазови, завр­шава се трибина за гостујуће навијаче, где ће моћи да се играју утакмице елитног ранга, а због реконструкције стадиона у Суботици, Спартак ће своје мечеве као домаћин играти у Спортском центру.

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести