Годин на ивици суза: Последњи дани у Атлетику...

МАДРИД: Капитен фудбалера Атлетико Мадрида Дијего Годин потврдио је данас да на крају сезоне одлази после девет година у клубу.
atletiko monako, fonet
Фото: Duel Atletiko Madrida i Monaka, foto: FoNet

Уругвајски 33-годишњи штопер је на конференцији за медије у Мадриду, на ивици суза, признао да му тешко пада што по истеку уговора напушта Атлетико.

"Ово су моји последњи дани у Атлетику, који је моја породица. Атлетико је начин живота", рекао је Годин на стадиону "Ванда Метрополитано", додавши да сада осећа нервозу већу него у било којој утакмици.

Иако није обелоданио где наставља каријеру, претпоставља се да ће прећи у Интер и потписати двогодишњи уговор вредан укупно 11 милиона.

Годин је, од трансфера из Виљареала, одиграо 387 утакмица за "јорганџије" и постигао 27 голова, међу којима је најзначајнији онај против Барселоне (1:1) за титулу шампиона Шпаније 2014. године.

Са Атлетиком је освојио Лигу Европе, али не и Лигу шампиона услед два пораза од Реал Мадрида у финалима 2014. и 2017. године.

Још већи жал остаће у Лисабону 2014. године када је Годин био стрелац, пре него што је Серхио Рамос у последњим секундама одвео меч у продужетке и каснији убедљив тријумф Реала 4:1 за трофеј ЛШ.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести