Голман Партизана Владимир Стојковић верује у победу у вечитом дербију

Црвена звезда и Партизан у суботу играју вечити дерби који би умногоме могао да одреди даљи ток  трке за титулом.
Stojkovic/Fonet
Фото: FoNet

Уколико црвено-бели славе биће сасвим близу трофеја, у супротном борба за првака би се и те како закомпликовала. Обе екипе су у одличном моменту, једни и други очекују да победоносну серију наставе. Распуцани су изабраници Владана Милојевића, али и Мирослава Ђукића, па би велику улогу могли да одиграју голмани.

„Биће одлична утакмица, обе екипе желе да покажу да су овом тренутку боље од ривала. Претходна два дербија завршена су без победника, чиме нисмо били задовољни ни ми ни црвено-бели. У финишу смо сезоне, у правој форми и ми и они и мислим да ће све прштати од доброг фудбала. Обе екипе су у последње време афирмисале неке нове играче, који су показали да заслужују место у првом тиму, па ће дерби и због њих бити занимљивији. Голови се постижу са свих позиција, што само говори о разноврсности игре две екипе. Понављам, очекујем одличну утакмицу, са више голова, за фудбалске сладокусце, и надам се да ћемо ми када се дерби заврши бити срећнији“, верује репрезентативни голман и узданица црно – белих Владимир Стојковић.

Стојковић зна рецепт за успех.

„Мотив  и одговорна игра на сваком делу терена. То је нешто што демонстрирамо од утакмице са Радом и са тиме треба да наставимо. Овај дерби ће бити изузетно тркачки захтеван, јер улог је превелики. Црвена звезда је показала да је одлично физички спремна у чему морамо да јој парирамо и прешпартамо више километара. Партизан мора бити тај који ће напасти великог ривала, играти пресинг свих 90 минута и изморити противника. Црвено-бели на тако нешто ниску навикли и само тако можемо стићи до важне победе.“

Искусни голман сматра да је веома важно ко ће боље ући у дерби.

„Звезда у последње време игра на брзи гол, чиме покушава да на време утакмицу окрене на своју воденицу. Нисам сигуран да ће и против нас тако нешто покушати јер то може да им се жестоко обије о главу. Показали смо против Јанг бојса у Београду да умемо да играмо такве утакмице и верујем да је комшијама то довољна опомена. Али, нека играју како хоће, ми знамо шта ми треба да радимо.“

Стојковић сматра да је највећа предност његове екипе у офанзивној линији.

„Мислим да смо ту квалитетнији од црвено-белих и да би то могло да одлучи дерби. Знају и они нашу највећу снагу и покушаће да одвоје наш везни ред од напада. Због тога ми морамо бити изузетно покретљиви, разноврсни у нападима и тада не би требало да буде проблема. Но, то је дерби, једно су жеље нешто друго догађање на терену, видећемо како ће се све равијати“, казао је голман црно-белих.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести