Голманска позиција и даље задаје главобољу Бечејцима: Спала књига на једно слово

Од како је Марко Живков напустио обалу Тисе Бечејци имају главобољу с голманском позицијом. Пуне две сезоне, српсколигашкој и прволигашкој, знало се ко је „јединица“ романтичара с Тисе.
golmani becej
Фото: Милош Андрић, фото: Дневник

Минуле сезоне  на голу се смењивао трилинг чувара мреже. Почео је Душан Војводић, који је укњижио седам наступа, а у преосталих осам мрежу је чувао Мане Марковић. Први се зимус преселио у Црвену звезду преко пута Најлона, а стигао је Ранко Пушкић и био на голу у прве две утакмице наставка. Очекивало се да Бечејци током актуелног прелазног рока неће имати главобоље једино с голманском позицијом, кад оно спала књига на једно слово.

- Иако су обојица наших голмана двадесетогодишњаци, а зна се да су чувари мреже као вино - што старији то бољи, задовољни смо Марковићем и Пушкићем. Имају потенцијал и траже максималну посвећеност раду на тренинзима. Очекивали смо да ће обојица напредовати и задовољити наше прохтеве. Међутим, искрсли су здравствени проблеми и једно време смо радили без голмана на тренинзима, па сам и ја морао да станем између статива. У међувремену се Марковић вратио, а Пушкића чекамо. Истина, Пушкић у договору са нама ради индивидуално у Новом Саду, јер, како нам је рекао, лекари су му препоручили да извесно време избегава рад у групи. Међутим, таква ситуација не може да се отегне у недоглед. Чекаћемо још пар дана и ако и даље не буде могао да долази мораћемо да потражимо ново решење-  рекао је спортски директор и тренер голмана  Милош Андрић.

И док је на терену мањак голмана, био је вишак играча. На сваком тренингу је било по тридесетак фудбалера, што је отежавало рад у овој фази припрема. Кажемо било, јер јетренер Белич, у договору с осталим у стручном штабу, скратио списак и сада се ради с оптималним бројем фудбалера.

- Одавно смо требали да одлучимо ко остаје од играча који су на проби. Међутим, епидемиолошка ситуација се погоршала и стигла је забрана играња утакмица па нисмо имали могућност да провериме потенцијалне новајлије. И док се ми придржавамо одлуке Кризног штаба и не играмо утакмице, свакодневно у медијима читамо извештаје са припремних утакмица широм Србије. Сматрамо да би одлука морала једнако да важи за све. У супротном, нећемо бити у истој ситуацији - констатује шеф струке  Милан Белић.

Надају се крај Тисе да ће за дан- два све бити извесније и да ће моћи несметано да раде и играју утакмице. Данас би требало да угосте Бачкојарачане, а у недељу ће скокнути до Турије. Голман Марковић ће, силом прилика, бранити на обе утакмице, а остали ће бити разврстани тако да ће сви добити прилилу да најзад заиграју.  

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести