Говедарица: Сарадња Звезде и Графичара показује резултате

БЕОГРАД: Председник Графичара Слободан Говедарица изјавио је да је развој младих фудбалера Жељка Гаврића, Вељка Николића и Марка Конатара доказ колико је сарадња клуба са Црвеном звездом прави потез.
FK_Graficar
Фото: Printscreen

"Изузетно ми је драго да видим Гаврића, Николића и Конатара у првом тиму Црвене звезде. Желим им много среће и успеха. Њихов таленат је неспоран, а они су продукт стручног и тимског рада пре свега омладинске школе Црвене звезде, скаута, тренера, координатора, директора, као и посвећеног и професионалног рада тренера и стручног штаба Графичара, али изнад свега добро постављене стратегије и визије генералног директора клуба Звездана Терзића", рекао је Говедарица.

Како је навео, један од кључних, стратешких, разлога сарадње Звезде и Графичара је максимално смањена могућност одлазака играча из Омладинске школе Црвене звезде без обештећења.

"Играчи пролазе кроз додатни филтер у сениорском фудбалу, пре него пређу у први тим или крену другим путем. У клубу смо поносни на рад омладинске школе Графичара. Оформљене су све селекције и само за неколико година рада успели смо да изборимо пласман у највише рангове такмичења. Управо Конатар је најбољи пример. У једном моменту није био стартер у омладинској селекцији Црвене звезде и добио је шансу да стандардно игра у омладинцима Графичара, па потом и први тим, а сада се изборио за шансу у Звезди.

Када ствари иду добро, тада треба бити најопрезнији, успех зна да завара. Трудићемо се да наставимо са добрим радом и будемо још бољи", поручио је Говедарица.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести