Градски дерби између Пролетера и Војводине на „Карађорђу“

Поново би трибине новосадског стадиона “Карађорђе” вечерас могле да буду лепо попуњене.
Vojvodina - proleter
Фото: Моменат са прошлосезонске утакмице Пролетера и Војводине, фото: Д. Иванић

У градском дербију састају се Пролетер и Војводина за који влада повећано интересовање у новосадским и ширим фудбалским круговима. Овога пута улога фаворита апсолутно је на страни Воше, која је тренутно водећи тим на табели Суперлиге и која је у сезону ушла изузетно добро. С друге стране, Пролетер се налази при дну суперлигашког каравана са само два бода и силно жели да се склони с тог неугодног, 15. места.

- Војводина је феноменално ушла у нову сезону и апсолутно заслужено налази се на првом месту на табели - рекао је тренер екипе са Слане баре Милић Ћурчић. - Наш ривал има одличну екипу, сјајног тренера и нема никакве сумње да нас очекује изузетно тешка утакмица. Ми, међутим, желимо да се покажемо у најлепшем светлу,  да евентуално изненадимо фаворита, па ћемо из сенке покушати да дођемо до жељеног резултата.

Игре Пролетера нису биле толико слабе колико на то упућују остварени резултати.


Бесплатан улазак

Утакмица почиње у 20 часова, а у знак захвалности према гледаоцима за сјајну подршку  у сусретима са Радом и ТСЦ-ом, а уз покровитељство спонзора утакмице Компаније “Александар градња”, бесплатне улазнице заинтересовани ће моћи да подигну на благајнама “Карађорђа”.


- Стварали смо доста прилика готово у свим сусретима, али смо имали велике проблеме на пољу реализације. Очекујем да сада будемо успешнији и ефикаснији, односно да покажемо да можемо да се успешно носимо са свим, па и најбољим екипама. Очекујем праву реакцију екипе, играчи да покажу жељу и снагу да се испрсе пред, још једном подвлачим, одличном екипом Војводине.

На Слану бару су стигла тројица нових фудбалера: Танасин, Ковачевић и Рушевић.


Суди Максимовић из Инђије

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, капацитет: 14.458 места. Судија: Ђорђе Максимовић (Инђија).

ПРОЛЕТЕР: Петрић, Митровић, Балабановић, Миросављев, Чоловић, Марјановић, Радиновић, Пантић, Андрејевић, Јаблан, Стаменић.

ВОЈВОДИНА: Роцков, Стојковић, Веселиновић, Саничанин, Деветак, Ђуришић, Дринчић, Ђуричин (Гемовић), Бојић, Езе, Матић.


- Извесно је да ће Танасин и Ковачевић конкурисати за тим, што би могао да буде случај и са Рушевићем, уколико успемо да завршимо папирологију до утакмице. С друге стране, нећу моћи да рачунам на Стефана Јовановића, који је зарадио црвени картон у утакмици са Чукаричким. Остали играчи су спремни и убеђен сам - решени да  пруже максимум.

На утакмици Војводина - ТСЦ на трибинама се окупило више од 7.000 гледалаца, па се може очекивати да слична ситуација буде и вечерас, посебно због чињенице да је улаз поново бесплатан.

- Утакмица између градских ривала игра се у добром термину, лепо је време и улаз ће бити бесплатан. Због тога верујем да ће на “Карађорђу” владати лепа, права фудбалска атмосфера, а то је оно што играчи воле и што их додатно мотивише да покажу све што умеју. У ранијим градским дербијима није било пуно голова, али верујем да то овог пута неће бити случај. Оба тима сада играју у другачијим системима, нападачки и сигурно је да од тога неће одступити ни сада, а то, опет, може да значи да ће публика уживати и пратити квалитетну утакмицу - поручио је Ћурчић.

Градски дерби на “Карађорђу” почиње у 20 часова, уз бепалатан улаз.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести