Градским дербијем спуштена завеса на јесењи део фудбалске сезоне

Војводина - Пролетер 2:0 (0:0)
r
Фото: Dnevnik (F. Bakić)

Победом у градском дербију над Пролетером, фудбалери Војводине на најлепши начин зачинили су изузетно успешну 2020. годину. У занимљивом и тврдом сусрету, ученици тренера Ненада Лалатовића тек у наставку пружили су игру захваљујући којој су стигли до одличних резултата, а јунак 13. тријумфа у јесењем делу сезоне био је двоструки стрелац Миљан Вукадиновић, који је на терен ушао у другом полувремену.

Дан који је присутне на “Карађорђу” по свему могао да подсети на чињеницу да ускоро и календарски долази зима, није био баш наклоњен фудбалу. Хладно време, измаглица у почетку, која је о краја утакмице прерасла у озбиљну маглу, као и зимска слика на стадиону и око њега, међутим, нису омели фудбалере две новосадске екипе да се потруде и покушају да стигну до вредних бодова, важних и једнима и другима. Иако је почетак дуела припао момцима у црвено-белим дресовима, прву праву прилику имала је чета са Слане баре у 15. минуту, када је Огњен Митровић пропустио да свој тим доведе у вођство. Учинило се с трибина да је погодак неминован, али је екипа тренера Бранка Жигића од свега извукла само корнер.

Одговорила је Воша два пута преко Момчила Мркаића, али је високи нападач најпре шутирао право у голмана Петрића, а онда је затресао мрежу, али са спољне стране. Догодило се то у 24. минуту, да би тада иницијативу преузео тим Пролтера, који је деловао мотивисаније, енергичније и опасније. Имали су “гости” све, али до неке праве шансе нису успели да стигну, па се на полувреме отишло без голова.

Као и пуно пута у овој сезони, на полувремену је Лалатовић погодио с изменом коју је начинио. Уместо Зукића у игру је ушао Миљан Вукадиновић и већ у 51. првом минуту, после феноменалног даљинског додавања Стојковића, савладао је голмана Петрића за вођство “старе даме” од 1:0.

Који минут касније, лепо су комбиновали Мркаић и Вукадиновић, али је тада голман Пролетера био опрезан и ногама избио лопту у поље. Наставила је с нападима Војводина, па је ка голу, али и директно у противничког чувара мреже, шутирао Човић, да би у 74. минуту Вукадиновић поново сместио лопту у мрежу. Арбитар Јовановић је тај гол поништио због играња руком брзоногог крилног фудбалера, потпуно оправдано.

Покушавала је Жигићева екипа да стигне до изједначења и најбољу прилику да реализује такву жељу пропустио је да реализује резервиста Галић у 83. минуту. Његов шут с 15-16 метара, упркос чињеници да је голман Горан Вуклиш практично већ био савладан, завршио је тик поред стативе.

И, како то обично бива, Воша је утакмицу закључила другим Вукадиновићевим голом у првом минуту надоканде времена. Лепо је по левој страни лопту повукао Миодраг Гемовић, уочио саиграча и још боље га упослио, а Вукадиновићу није било тешко да постави коначни резултат - 2:0. Уз нови тријумф, додајмо, црвено-бели су продужили и период у којем њихов голман Вуклиш није савладан, па сада он износи респетабилних 465 минута.

ИЗЈАВЕ ПОСЛЕ УТАКМИЦЕ

Лалатовић: Поносан сам на 2020. годину

Тренер Пролетера Бранко Жигић, утисак је, није пуно жалио због пораза свог тима у градском дербију.

- Имали смо своје шансе, у првих 45 минута играли веома добро и показали да желимо тријумф, односно да нисмо случајно на високом месту на првенственој табели - истакао је Жигић. - На полувремену, колега Лалатовић је реаговао изменом и у игру увео Вукадиновића, по мени, најбољег бочног фудбалера у лиги. Он му се одужио постигавши два гола, али својим играчим немам шта да замерим. Играли су храбро, нису устукнули пред јаким ривалом и нијансе су пресудиле. Војводини желим да понови у наредној години резултате и у првенству и у Купу, иако знам да јој то неће бити ни мало једноставно.

Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине, захвалио се на лепим речима и онда казао:

- Код играча обе екипе видела се жеља да победе и сусрет је донео занимљиву, али и обострано чврсту игру. Мој тим је, посебно у наставку, заиграо још боље и заиста сам јако задовољан тиме како је то чинио. Вукадиновић је постигао два гола, могао је да стигне и до хет-трика, а поносан сам на то што сам играчима помогао да постану сјајна генерација, која је наш клуб начинила поново великим. Помогли су и они мени да постанем трофејни тренер, а највише користи од свега, на радост навијача и свих Новосађана, имала је наша Војводина. На добром смо путу да поново изиђемо у Европу и верујем да ћемо то на пролеће и да учинимо. 

 

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гез гледалаца, судија Јовановић (Београд). Стрелац: Вукадиновић у 51. и 90+1. минуту. Жути картони: Човић, Вукадиновић, Андрић, Дринчић и Стојковић (Војводина), а Миросављев, Леандро и Илић (Пролетер).

ВОЈВОДИНА: Вуклиш 7, Андрић 7, Ђурић 7, Деветак 7, Ђорђевић 7, Стојковић 7,5, Дринчић 7,5, Човић 7, Зукић 7 (Вукадиновић 8), Гемовић 7, Мркаић 7 (Бјековић -).

ПРОЛЕТЕР: Петрић 7, Милошевић 7, Андрејевић 7,5, Леандро 7, Митровић 7, Којић 7 (Галић -), Илић 7, Бабић 7, Митровић 7, Живојиновић 7 (Кнежевић 7), Миросављев 7.

 

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести