Гравина: 17. мај могући датум поновног покретања Серије А

"Једини озбиљан начин да се реши оваква ванредна ситуација је да се ове године заврше такмичења у сезони 2019-2020", рекао је шеф Италијанске фудбалске асоцијације ГабриелеГравина за државну радиотелевизију РАИ.
Serija A
Фото: FoNet

РИМ: Сезона у Серији А могла би бити продужена до септембра или октобра, изјавио је данас шеф Италијанске фудбалске асоцијације Габриеле Гравина, упозоравајући да би могло доћи до "лавине судских парница" ако се првенство не реши на фудбалском терену.

Серија А је суспендована од 9. марта због пандемије корона вируса која је у Италији до сада однела 15.887 живота, што је скоро четвртина глобалне укупне смрти.

Неколико председника клубова предложило је да се сезона прекине.

"Једини озбиљан начин да се реши оваква ванредна ситуација је да се ове године заврше такмичења у сезони 2019-2020", рекао је Гравина за државну радиотелевизију РАИ.

"Радимо на читавом низу могућих решења како бисмо на најбољи могући нацин управљали ситуацијом. Може ли се то завршити у септембру, октобру? То је једна хипотеза. То је начин да се избегне угрожавање не само сезоне 2019-20, већ и сезоне 2020-21", казао је он.

Гравина је објаснио да би, уколико се одустане од тренутне сезоне, италијански фудбал могао претрпети "лавине парница којој би подигли сви они који се могу сматрати оштећенима у својим правима и интересима".

То може да обухвати тимове који су испали и оне који су пропустили европски фудбал следеће сезоне.

Он је упозорио: "Стварно бисмо ризиковали да се првенство одржи само у судницама".

Гравина је додао да се 17. мај разматра као могући датум поновног покретања лиге, али је нагласио да је то само хипотеза.

Прошлог цетвртка, УЕФА је позвала лиге широм Европе да заврше своје сезоне након што фудбал буде у стању да се поново покрене.

УЕФА је додала да, уколико се лиге откажу, клубови тих земаља можда неће бити примљени у Лигу шампиона и Лигу Европе наредне сезоне.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести