Губитак Барселоне због короне 97 милиона евра

Каталонски фудбалски великан Барселона саопштио је да је остварио укупан губитак од 97 милиона евра у пословној 2019/20 години.
b
Фото: Youtube Printscreen

 

Како је саопштено на сајту клуба, Барселона је годину закључила са приходом од 855 милиона евра, што је 203 милиона мање од предвиђених 1.059 милијарди европски новчаница, преноси портак Србија данас.

Очекивала се добит од 11 милиона, али је коначан резултат губитак након опорезивања од 97 милиона евра, углавном као резултат изгубљених прихода због утицаја пандемије. Додаје се да је клуб претрпео и финансијске последице због играња утакмица без навијача, а нагло су опали и приходи од телевизијских права и продаје играча. Такође, пад добити забележен је из због лоше ситуације у туризму, јер би посетиоци Барселоне иначе обилазили стадион Камп Ноу и куповали у клупским радњама.

Процењује се да би без пандемије корона вируса био остварен приход од 1.059 милијарди евра, што би био нови клупски рекорд. За финансијску 2020/2021годину, Барселона планира прелиминарне приходе од 791 милиона евра, а план темељи се на бројним хипотезама, попут оне да ће трибине култног стадиона бити поновно попуњене од 25. децембра, прво 25 одсто, у фебруару у потпуности, као и да ће туризам поновно ојачати.

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести