Гунеш: Неће бити нимало лако, надам се добром резултату

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Бешикташа Сенол Гунеш изјавио је у Београду да очекује тежак први меч плеј-офа за Лигу Европе против Партизана, али да се нада повољном резултату пред реванш у Истанбулу.
gunes
Фото: Epa (Sedat Suna)

Партизан и Црвена звезда су два најпознатија клуба у Србији. Постоји добро спортско и фудбалско васпитање у Србији, имате и добре тренере. Биће ово тежак меч, наш ривал, исто као и ми, у последње време има кризне периоде, али свакако да желимо да одиграмо добро, рекао је Гунеш на конференцији за медије у Хумској.

Он је навео да је одсуство Рајана Бабела и Џеремија Ленса због повреде и Алвара Негреда због црвеног картона свакако отежавајућа околност, али да ће “склопити” добар тим.

Имамо играче који су се касно прикључили тиму, после Мундијала. Зато ова утакмица неће бити лака, али улазимо с позитивном енергијом. Даћемо све од себе и надам се да ћемо одавде отићи са добрим резултатом, истакао је турски стручњак.

Према његовим речима, екипа се веома добро познају, плус заједничка прошлост јер је доста српских играча долазило у Турску, укључујући и тренера Партизана Зорана Мирковића, који је играо за Фенербахче.

Играмо против екипе која је ове сезоне непоражена у Европи. Само је јако битно како се започне меч и информације које ће играчи добити пре старта, сматра он.

Гунеш је прокоментарисао и изјаву Душка Тошића, који је рекао да ће навијати за свој бивши клуб.

Познајем га из млађих дана када је играо као бек. Оне је провео најбоље године у Бесикташу, добар је играч, највазније има добар карактер, жао ми је што је отишао, допринео је пуно игри Бешикташа. Зелим му да буде успешан и у Кини. Он ме није звао ни тренеру, ни учитељу, него оче. То довољно говори, поручио је Гунеш.

Хрватски репрезентативац Домагој Вида истакао је да очекује победу, баш као и приликом претходног гостовања у Београду.

Прошли пут, с Динамом из Кијева, било је мало чудно јер није било навијача, али на крају та утакмица ми је остала у лепом сећању због победе и надам се да ће тако бити и овај пут. Последњи сам придружио екипи, након СП имао сам мало дуже одмора и нормално да ми је теже у почетку, али сигурно да ћу бити све бољи, као и цела екипа, рекао је Вида.

Прва утакмица плеј-офа за улазак у Лигу Европе између Партизана и Бешикташа игра се у четвртак од 20.30 на стадиону у Хумској.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести