Хулигани пребили попа јер је добро бранио

Свештеник Благоје Гавриловић из Косјерића  задобио је теже телесне повреде када су њега и његову супругу напали фудбалски хулигани после фудбалске утакмице нижег разреда такмичења.
РИНА/ Омиљен међу парохијанима и фудбалерима: Благоје Гавриловић
Фото: РИНА/ Омиљен међу парохијанима и фудбалерима: Благоје Гавриловић

Гавриловић је голман локалног клуба Црнокоса, који је победио Омладинац из Заблаћа, чији су га навијачи напали после утакмице.

- Након завршене утакмице навијачи су седели у башти локала поред стадиона, прво су провоцирали вербално, а онда кад су кренули да седну у кола вратили су се и ударали нашег голмана. Он је пао на само неколико центиметара од ивичњака, не смем ни да замислим шта би било да је ударио у њега. Попадија је била у близини и покушала да га одбрани и смири ситуацију, али и њу су ударили ногом у пределу груди и то све пред очима деце - рекао је за РИНУ Зоран Антонијевић, председник ФК Црнокоса из Косјерића.

Како истиче, парох Благоје је омиљени играч у клубу, али и омиљен међу парохијанима, а у овом инциденту задобио је теже телесне повреде и упућен је на болничко лечење у Ужице.

- На своју одговорност је потписао и изашао кући, али има повреде главе, једно око му је потпуно затворено. Ово је потпуни пораз за спорт. Морам да признам да су играчи били фер и коректни, након резултата у нашу корист, али навијачи су заиста лоше поступили. Овакве ситуације су недопустиве - рекао је Антонијевић.

Свештеник Благоје већ годинама брани мрежу ФК Црнокоса из Косјерића, почео је да тренира у клубу Слога из Краљева са којим је био на прагу да уђе у прву лигу, али је љубав према свештеничком позиву преовладала, а фудбал је остао само хоби.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести