И Текстилац из Оџака почео припреме за нову сезону

У години када слави век постојања, ФК Текстилац из Оџака има чиме да се подичи.
FK Tekstilac
Фото: ФК Текстилац, фото: С. Јовин

Сениорски тим изборио је опстанак у Војвођанској лиги - север, док у млађим категорјама све селекције успешно функционишу и такмичиће се од јесени у својим лигама.

Први тим Оџачана је, упркос тешкоћама, успео да избори опстанак у лиги са 36 освојених бодова и, захваљујући бољем међусобном скору са Полетом из Каравукова, изборио је право да и наредне године игра међу војвођанским лигашима. Сама лига била је такмичарски и психолошки прилично напета, јер се до самог краја првенствене трке није знало колико ће клубова морати да се пресели у нижи ранг. Ситуацију су закомпликовали Бечеј и ЧСК Пивара, који су испали из својих рангова такмичења, тако да су се укупно три тима преселила у нижи степен. Свака утакмица била је “бити или не бити” за изабранике тренера Драгана Дакића, шефа струке Текстилца.

- Сусрет против екипе из Пачира био је од пресудног значаја за нас. То ми је остала најтежа, али уједно и најдража утакмица из прошле сезоне. До 88. минута резултат је био нерешен (1:1), што нама никако није одговарало. У последња два минута, међутим, постигли смо два поготка и тиме дефинитивно обезбедили опстанак у Војвођанској лиги - рекао је Дакић.


Омладинци у Квалитетној лиги

Омладински погон Текстилца функционише одлично, што је велика заслуга шефа Зорана Ћирића који, заједно са сарадницима, размишља о будућности клуба. Школа фудбала траје већ 12 година и у њој су многа фудбалска имена стекла одређену репутацју. Одлуком такмичарских органа ФСВ, омладинци Текстилца играће у Квалитетној лиги Војводине група север, у којој ће учествовати још 11 клубова.


Управа клуба, на челу са младим председником Миланом Станковићем, није ништа мењала по питању шефа струке. Драган Дакић је добио пуно поверење, јер је оправдао очекивања. На прозивци на Градском стадиону у Оџацима, појавила су се 24 фудбалера. Окосницу тима у новом шампионату чиниће играчки кадар из прошле сезоне, који предводи капитен Дарио Божичић.

- Указали смо и овога пута шансу Драгану Дакићу, који је, иако дебитант у тренерском позиву, забележио добре резултате - нагласио је Милан Станковић, председник клуба. - Он је уједно и спортски директор Текстилаца и очекујемо боље резултате у новој сезони. Лига ће бити поприлично јака, али, уз адекватан рад и већи одзив играча на тренинзима, верујемо да можемо да заузмемо место у средини табеле, где нам је и место.

У табору Текстилца нема много промена. Одлазак је најавио једино искусни Срђан Јосовић, који је дуги низ година (са краћим прекидима) бранио боре тима из Оџака. Једини новајлија за сада је Петар Агбаба, шпиц играч из Бачког Брестовца, који се после две године вратио у клуб.     

С. Јовин

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести