И у Лиги Европе енглеско финале - за титулу се боре Арсенал и Челси

Доминација Шпанаца је дефинитивно прекинута и заменила ју је доминација Енглеза, те ћемо ове године по први пут у историји гледати енглеска финала, како Лиге шампиона, тако и Лиге Европе.
d
Фото: EPA/Kai Foersterling

Наиме, након што су се у финале ЛШ пласирали Ливерпул и Тотенхем, исто је у ЛЕ вечерас пошло за ногом фудбалерима Арсенала и Челсија.

Фудбалери Арсенала пласирали су се у финале Лиге Европе пошто су и у реванш мечу полуфинала били бољи од Валенсије 4:2, након што су претходно први меч у Лондону добили са 3:1.

Одличне партије пружили су стрелци за лондонски клуб, Пјер-Ајмерик Обамејанг, који је постигао хет-трик, као и Александер Лаказет који је осим гола у 50. минуту асистирао код првог гола Енглеза.

У другом полуфиналу ЛЕ фудбалери Ајнтрахта из Франкфурта поражени од Челсија после пенала. Енглези су први стигли до гола преко Рубен Лофтус-Чика али су немци у другом полувремену изједначили голом Луке Јовића, на асистенцију Гаћиновића. Резултат 1:1 је на семафору остао и након истека 90 минута, а промену нису донели ни продужеци, те се приступило једанеастерцима.

Фото: EPA/WILL OLIVER

У пенал лутрији су домаћи фудбалери из Лондона имали више смирености, а као херој истакао се голман Кепа Арисабалага, који је одбранио два кључна пенала Хинтерегеру и Пасијенсији.

Челси ће у великом финалу играти против Арсенала, а та утакмица је на програму 29. маја на Олимпијском стадиону у Бакуу.

Е. Д.

 

 

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести