Играчи ФК Војводине на лекарским тестирањима

Обавезни део на почетку припрема спортиста чине лекарски прегледи и тестирања.
Nemanja Subotic/FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина/Немања Суботић

Прва група од 13 фудбалера Војводине је то учинила данас у Клиници “Медигруп др Цвјетковић” у Новом Саду, док ће преостали играчи исто учинити сутра. Стручно и љубазно особље познате клинике омогућило је да прегледи прођу веома брзо и без икаквих проблема, а када исту обавезу буду одрадили и преостали играчи, зимске припреме ће и званично почети. Први тренинг је нови шеф стручног штаба Илија Столица заказао за четвртак у 11 часова, а пре тога ће се играчима обратити председник УО клуба Душан Влаовић и чланови управе, као и нови тренер, заједно са својим стручним штабом.

Данашњим прегледима присуствовали су следећи фудбалери: Емил Роцков, Марко Илић, Иван Лакићевић, Милан Лазаревић, Ранко Веселиновић, Младен Деветак, Марко Вукасовић, Лазар и Милош Зличић, Михајло Нешковић, Немања Суботић, Стефан Михајловић и Милан Миросављев.

„Прегледи које смо обавили треба да покажу у каквом се физичком стању налази свако од нас“, рекао је најбољи стрелац Воше у јесењем делу сезоне Немања Суботић.

„Индивидуално сам тренирао током паузе и не очекујем никакве проблеме на почетку припрема. Једва чекам наставак првенства, иако знам да пут до остварења циља неће бити ни мало лак. Европска виза нам је мотив и оно чему стремимо, а искористили смо прилику да се упознамо и поразговарамо с новим шефом Илијом Столицом и мој први утисак о њему је више него позитиван.“

У ФЦ “Вујадин Бошков” одрађено је тестирања, која је надгледао кондициони тренер Душко Кораћ.

„Реч је о тестовима физичких и моторичких способности фудбалера. Желимо да видимо у каквом се стању они налазе и на чега треба посебно да обратимо пажњу током припремног периода“, рекао је Кораћ.

Сутра ће исту процедуру проћи и сви остали кандидати за тим Војводине, а сутра почињу припреме. Тренинзи ће се свакодневно спроводити у ФЦ “Вујадин Бошков”, за 20. јануар планирана је тест утакмица с београдским Радом, а 25. јануара екипа ће се преселити у Белек, где ће се одрадити централни део припрема и одиграти пет тренинг утакмица.

А. П.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести