Играчи ОФК Бечеј 1918 на одмору, али у клубу мобилно: Прва брига шеф струке

Не скакуће лопта на Градском стадиону крај Тисе, али није мирно у српсколигашу ОФК Бечеј 1918.
lopta2
Фото: pixabay.com

Руководство клуба на једној страни обавља разговоре са појединим играчима, јер жели да чују њихово виђење минуле јесени и какви су им планови за пролеће, на другој се тражи тренер који ће прихватити улогу шефа струке, а онда заједнички треба извршити допунску селекцију. Јер, наставак првенства ће бити далеко тежи од јесење полусезоне. Разумљиво, тада пада одлука која трећина лиге ће у нижи стрепен такмичења.   

-Играчи треба да имају одмор, а ми у руководству стално мора да смо у акцији. У завршним смо разговорима око ангажовања новог шефа струке, а зависно од тога активираћемо разговоре с појединим потенцијалним новајлијама. Биће иновације тима, јер не смемо дозволити да играмо с бременом борбе за опстанак – каже потпредседник клуба Недељко Васић.

Брига руководства је и завршетак помоћног терена с вештачком подлогом. Истина, терен је одавно у функцији и на њему се ради, али су се отегли пратећи послови.

-Остао је још мали део радова око ограде, тачније постављање панела на источној уздужној страни. На пролеће следи рушење зида који је међа са главним тереном, како би оба била једна целина. Тада би требали да поставимо и рефлекторе, који би омогућили дужу сатницу рада. Јер, не треба изгубити из вида да, поред сениорске екипе, у клубу ради преко стотину деце, изузев омладинске, у свим селекцијама млађег узраста, од којих су пионирска и кадетска такмичарске – најавио је Васић.

Још није перфектуирано, али очекује се да ће припреме за наставак сезоне почети половином јануара. Више је разлога за то. Српсколигашка конкуренција броји 20 екипа и треба у наставку одиграти 19 утакмица, а после тога обезбедити термине за бараж кроз који ће се попунити прволигашка конкуренција. Значи, старт другог дела првенствене трке ће бити крајем фебруара или на самом почетку марта.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести