Играчи Војводине раде лекарске прегледе

Фудбалери Војводине, освајачи Купа Србије, нису имали пуно времена за одмор.
Ј. Грлић/Фудбалери Војводине се после краће паузе враћају на терен
Фото: Ј. Грлић/Фудбалери Војводине се после краће паузе враћају на терен

Коронавирус направио је пометњу у календару такмичења, челници ФСС одлучили су да првенство у Суперлиги почне 1. августа, па ће црвено-бели, после деветодневног предаха, у недељу кренути с припремама.

Играчи по групама раде обавезне лекарске прегледе, а прозивка кандидата за тим заказана је за 5. јул, с тим да је извесно да ће се само четири дана касније екипа преселити на Златибор. У својој старој бази, у хотелу Палисад, фудбалери би требало да одраде двонедељне припреме, с тим да још увек није дефинисана листа могућих ривала с којима ће одиграти контролне утакмице. Осим за домаћу сцену, Новосађани се припремају и за наступе у квалификацијама за Лигу Европе, у којима ће стартовати од другог кола.

- Пред нама су озбиљни изазови на домаћој и  међународној сцени - рекао је Драган Шарац, помоћни тренер црвено-белих. – Велика је вероватноћа да ће бити одређених одлазака играча из наших редова, али и долазака оних за које процењујемо да ће освежити екипу. Наравно, још увек је рано да причамо о конкретним именима, али је сигурно да ће промена у саставу бити. Ипак, очекујемо да ћемо направити поново добар тим, који ће моћи да одговори обавезама у наредном периоду.

А. П.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести