Илиев о Партизановом учинку: Толико бодова, а опет други

БЕОГРАД: Фудбалери Партизана одиграли су сјајну сезону, а опет нису стигли до титуле. Анализу учињеног у првенству дао је спортски директор црно–белих Ивица Илиев.
p
Фото: Rikardo Gomeš i Ivica Iliev/FK Partizan

– Невероватно је да освојиш толико бодова, а да не будеш шампион. Мислим да се то никада није десило. Били смо одлични, дуго смо заузимали прво место на табели, али нисмо успели да га сачувамо, што због фудбалских што због нефудбалских ствари. Предстоји нам дерби у финалу Купа и прилика да освојимо то такмичење. Састаће се две одличне екипе, пођеднаког квалитета. Иако се опет игра на Звездином стадиону верујем да смо довољно ментално јаки да све издржимо и победимо. Време је да наплатимо добру игру из прошлог дербија, када смо несрећно остали без сва три бода – рекао је функционер црно–белих.

У Хумској 1 су приредили свечаност  за Рикарда Гомеша поводом награде за најбољег стрелца Суперлиге али и његовог стотог наступа за Партизан. Илиев је изјавио да очекује да Рикардо настави да тресе мреже у црно–белом дресу.

– Ради се о најбољем страном нападачу који је икада играо у домаћем фудбалу. Оборио је нестварне рекорде, а само још два поготка му фале да достигне Дарка Панчева, који је у једној сезони постигао четрдесет голова. О његовом квалитету говори и то што не постиже голове само у домаћем првенству већ и у Еворпи, па је јасно о каквом се играчу ради. Много нас је задужио и желим му да још дуго игра код нас – поручио је Илиев.

Свестан је и Рикардо Гомеш шта је ове сезоне урадио. Никада боља статистика као и висок ниво самопоуздања. Гомеш је рекао да му прија играње у Партизану као и да му одговора начин рада тренера Станојевића.

– Партизан ми је много дао, најбоље партије пружао сам у црно–белом дресу. Жао ми је што у сезони која је била предуга и у којој смо дали максимум нисмо стигли до титуле. Утеху тражимо у финалу Купа и желимо тај трофеј како би додатно попунили клупску витрину. Уосталом, мислим да је ред да будемо награђени за сав труд који смо уложили ове сезоне – поручио је Партизанов голгетер.

Рикардо је ове сезоне показао да га красе особине модерних нападача као што су снага, техничка поткованост и експлозивност. Уколико Партизан успе да га задржи и следеће сезоне биће то велика ствар како клуб тако и за лигу.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести