Има разлога за задовољство Војводине на Златибору

ЗЛАТИБОР: Слаба киша освежила је златиборски крајолик, али су веома брзо сунчани зраци поново били савезник фудбалерима Војводине.
s
Фото: Д. Вукићевић

Новосађани су одрадили преподневни тренинг на мини-припремама у готово идеалним условима, што се одразило и на њихов укупни ангажман. Фудбалери су до у танчине спроводили оно што су чланови стручног штаба од њих захтевали, па је шеф Владимир Буач имао разлога да буде и више него задовољан.

Са преподневног вежбања изостао је једино капитен Душан Јованчић, који је имао лакшу повреду примицача, па је био на поштеди, али се већ у послеподневним сатима придружио саиграчима. На другом дневном тренингу очекиван је и долазак штопера Јеврема Коснића, који није допутовао с екипом због смртног случаја у породици. Реч је о 24-годишњем младићу рођеном у Сент Галену (Швајцарска), високом 190 цм, који је у каријери носио дрес екипа Рада и Бежаније, а потом играо, као позајмљени фудбалер италијанског Палерма, за Пизу и мађарски Хонвед. Потом је, 2016. године, прешао у Будућност из Подгорице, пре него што се вратио у Италију, у тим Б лигаша Ређине, за коју је наступио у 34 прошлосезонске утакмице и постигао два гола. Летос се обрео у редовима Воше и сада се бори за место у такмичарској екипи. Треба свакако додати и то да је Коснић био репрезентативац Србије до 17 и до 19 година.

Иначе, један од предводника младе генерације је  Михајло Нешковић, рођен 2000. године, који је већ у неколико наврата показао и у сениорском тиму да је вансеријски таленат.

Фото: Д. Вукићевић

Буач: Пун погодак

Шеф стручног штаба Владимир Буач изузетно је задовољан начином на који се играчи односе према обавезама.

- Све у раду на Златибору функционише како се само пожелети може. Максимално користимо одличне услове, а атмосфера унутар екипе је феноменална. Жао ми је што и репрезентативци нису овде с нама, али шта да се ради. Очекујем да ће се напредак у нашој игри видети већ у првом колу наставка првенства – најавио је Буач.


- Необично ми је драго што сам с првотимцима на овим мини-припремама.Тренинзи су супер, атмосфера је одлична, саиграчи су ме веома лепо прихватила. Имамо младог тренера Буача који је донедавно био активан играч и који може пуно тога да нам практично покаже. Не пада ми тешко овај рад,  већ сам навикао на начин тренинга првог тима, а додатни мотив проналазим у нади да ћу све чешће добијати прилику и у суперлигашким утакмицама. Никуда, међутим, не журим, време ми је савезник, па и уколико се то не буде догодило, ту је омладински тим за који редовно наступам. Убеђен сам да ће се резултати златиборског рада у брзом року видети и на нашој форми, односно да ће Војводина играти све боље и боље – рекао је Нешковић.

Овај младић није добио позив Милоша Велебита, селектора У-19 селекције Србије, за први круг квалификација за ЕП у Финској наредне године.

- Лагао бих ако не бих признао да осећам жал због тога, али то је селекторова одлука и ту нема шта да се коментарише. С друге стране, тренинзи с првим тимом мог клуба ми веома пријају, мотивисан сам и сигуран да ћу се поново наћи на списку репрезентације за неке будуће акције – верује Нешковић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести