Индекс о Митровићу: Страшни Србин невероватно ефикасан

ЗАГРЕБ: Хрватски портал "Индекс" нападача Фулама Александра Митровића назвао је "страшним Србином" због одличних партија које пружа у Чемпионшипу.
Mitrovic Aleksandar/Fonet
Фото: FoNet

Индекс је у анализи Чемпионшипа уврстио репрезентативца Србије као једног од играча који су хит у "најтежој лиги света".

"Србин је тренутно водећи стрелац Чемпионшипа са 18 голова, половине од 36 колико их је Фулам укупно постигао. Невероватно је ефикасан ове сезоне, стално је у шансама и мало промашује. Митровић је и претпрошле сезоне бриљирао у другој половини Чемпионшипа, кад је дошао на позајмицу из Њукасла. Био је најзаслужнији за пласман у Премијер лигу, у којој се није надавао голова, али за то није крив он, него сумануто доводење нових играча уочи сезоне, а који се нису снашли", наводи хрватски портал у својој анализи.

Даље истиче да је "Митровић доказани стрелац у Чемпионшипу и да би могао да буде идеално решење за неке клубове из Премијер лиге који се муче са нападачима".

"Неће бити јефтин, најмање 25 милиона евра. Митровић је млад играч са много искуства играња у прве две енглеске лиге тако да му неће требати дуго да се привикне на Премијер лиги", закључује Индекс.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести