ИНТЕРВЈУ Немања Човић: Желим нови искорак у каријери

ТЕРМЕ ЧАТЕЖ: Шушкало се у протеклим недељама и данима да би Немања Човић, капитен фудбалера Пролетера са Слане баре, могао да се врати у редове Војводине.
Nemanja Čović juče radio punom parom u Termama Čatež foto: A. Predojević
Фото: Немања Човић, фото: Дневник (А. Предојевић)

(Од нашег специјалног извештача)

Та информација, међутим, није имала потврду све до уторка, када је овај нападач завршио преговоре с црвено-белима и потписао уговор на две плус једну годину. Истог дана, касно увече, Немања је допутовао у Терме Чатеж и прикључио се новим саиграчима, а јуче је одрадио и први тренинг. Било је очито да је задовољан расплетом ситуације, а исто осећање није крио ни шеф стручног штаба Воше Ненад Лалатовић.

- Поклопиле су нам се амбиције, јер сам читао и слушао о плановима Војводине пред нову сезону и знао сам да се прави нова прича у односу на неке раније године – рекао је Човић. – Сео сам и договорио се о сарадњи с људима из управе, јер ми се свидео пројекат који је направљен и убеђен сам да је дошло време да вратимо Вошу на прави пут и да она поново буде у врху српског фудбала.

Практично нисте променили боју дреса, јер је и Пролетерова боја црвена и бела, па се сада од вас очекује да добре игре са Слане баре поновите и у новом клубу?

- Надам се увек да могу да направим нови искорак и заиграм још боље, а то значи и да би могло да буде више постигнутих голова на мом салду. Први задатак ми је да појачам конкуренцију у нападу, а онда и да се изборим за место у тиму. Највише ми одговара позиција другог нападача, али не бежим ни од играња у самом шпицу. То је, међутим, мање важно, много је битније да помогнем екипи на путу ка остварењу зацртаних циљева.


Јака конкуренција

За разлику од прошле сезоне, Војводина сада има у екипи неколико играча који, сваки за себе, могу да представљају велику опасност по противничке одбране. Верујете ли да ће те се изборити за место у саставу?

- Нисам у основи прави шпиц, природна позиција ми је иза њега, али сам свестан да ћу јаке конкуренте за место у тиму имати у Бојану Матићу, Петру Бојићу и још неким играчима – одговорио је Човић. – Ту сам да се борим за своје место, па ко буде бољи, тај ће и играти.


Кандидати за Вошин тим већ су ушли у пун ритам рада. Колико сте ви спремни да их равноправно испратите?

- Тренирао сам јако, јер сам знао шта ме очекује овог лета. Мислим да сам на неких 90 процената спремности, а имам још доста времена да достигнем максимум и дочекам сезону у идеалном издању.

Да ли и колико познајете играче Војводине, посебно због чињенице да је екипа овог лета претрпела доста промена?

- Наравно да познајем момке још из прошле сезоне и то су све сами сјајни фудбалери. Стигао је и одлични тренер Ненад Лалатовић, па се направио прави склоп играча и тренера и баш зато сам убеђен да можемо да направимо добар резултат у новом првенству. Мој први боравак у Војводини није био баш превише успешан, одиграо сам тек неких шест утакмица и убеђен сам да ће моја друга епизода у овом клубу бити много успешнија.

У последње две године Стара дама је остајала без пласмана у европско такмичење. Шта би по вама био успех у наступајућем шампионату Србије?

- Успех би био да изборимо играње у Европи, а на личном плану жеља ми је да будем бољи него у прошлој сезони и да, рецимо, постигнем 11 голова. У прошлом првенству био сам стрелац 10 пута, сада нека будем за гол успешнији и бићу задовољан – нагласио је Немања Човић, који је фудбалски пут почео у Цементу из Беочина, а онда је наступао у многим српским и иностраним екипама.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести