Италија савладала Швајцарску на ЕП, два гола Локателија

Фудбалска репрезентација Италије савладала је Швајцарску у Риму резултатом 3:0 (1:0) у другом колу групе А Европског првенства. Јунак победе био је Мануел Локатели са два гола, а у финишу је погодак постигао и Чиро Имобиле.
italija1
Фото: Tanjug (Andreas Solaro/Pool Photo via AP)
Прва занимљива ситуација на мечу виђена је у 19. минуту, када је Кјелинију ВАР поништио гол због играња руком. Убрзо је капитен домаћих морао да напусти терен због повреде, а само неколико минута касније, у 26. минуту, Италија је повела. Берарди је побегао Родригезу, лопту послао у петерац, где се одједном створио Мануел Локатели и закуцао лопту у мрежу Зомера.
Други гол, који је и преломио сусрет, Италијани су постигли у 52. Минуту. Стрелац је поново био Локатели, овога пута снажним и врло прецизним ударцем из даљине. Екипа Владимира Петковића је покушавала да се врати, али су стопостотне прилике изостале. Италија је до краја стигла да постигне још један гол. Са око 25 метара погодио је Чиро Имобиле и тако ставио тачку на нову сјајну партију чете Роберта Манчинија.
Италијанима ће у последњем колу против Велса бити довољан и бод, како би обезбедили прво место у групи.
Швајцарска је у овом дуелу само на моменте играла добро, а само им победа против Турске у следећем колу оставља наду да би могли да се нађу међу четири најбоље трећепласиране екипе.
Пред завршну рунду, Италија је прва са шест, Велс други са четири бода, а следе Швајцарска са једним, те Турска, која је и даље без бодова, али и без постигнутог гола.
EUR/RSD 117.1400
Најновије вести