Иванић: Вечити дерби прилика да покажемо да смо најбољи

БЕОГРАД: Фудбалер Црвене звезде Мирко Иванић изјавио је да је пораз од Чукаричког, први после годину и по дана у Суперлиги, дошао у правом тренутку пред 160. вечити дерби и да је меч против Партизана идеална прилика да његов тим потврди да је најбољи у земљи.
ivanic, fk crvena zvezda
Фото: Mirko Ivanić, foto: FK Crvena zvezda

"Једва чекамо утакмицу, Раднички нам је пришао на четири бода, а и свакако је дерби велики меч. Дуел са Партизаном је права прилика да покажемо да смо најбољи у Србији. Мотивација је увећана 10 пута више", рекао је Иванић новинарима на стадиону "Рајко Митић".

Црногорски репрезентативац признао је да није пратио утакмице ривала, већ само кроз резултате.

"Прошли међусобни меч био је веома тврд, не превише леп за публику. Нисмо одиграли најбоље, анализирали смо ситуацију и сигуран сам да ћемо бити доста бољи. Спремни смо на све, треба да играмо нашу игру и диктирамо темпо. На нас не сме да утиче њихова тактика", навео је он.

Иванић додаје да не сме да се догоди да тим Владана Милојевића уђе у монотонију.

"Оно што не сме да се дешава нама се управо догодило. Опустили смо се, а нисмо смели, то је фудбал и идемо даље. Не смемо да се враћамо на пораз од Чукаричког, који јесте утицао на екипу, пробудио нас је... Морао је једном да дође и то баш у најбољем тренутку по нас".

Тријумфом би Звезда стигла на корак до одбране титуле шампиона, наглашава бивши ђак новосадске Војводине.

"Не би трка била решена, али бисмо били близу. Звезда није славила у последња два дербија и навијачи жељно ишчекују победу", поручио је Иванић и изразио уверење да ће ући у шансу и бити стрелац на 160. дуелу београдских великана.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се у четвртак од 19 сати на стадиону "Рајко Митић".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести