Извршни одбор ФС Војводине усвојио предлог о проширењу: Војвођанске лиге са по 18 тимова

На дневном реду седнице Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине, било је седам тачака.
grb fsv
Фото: Dnevnik.rs

Највише интересовања, посматрано из угла клубова, изазвала је дискусија око предлога о броју клубова у лигама под окриљем савеза за наредну сезону. После усвајања записника и верификације одлука са претходне седнице и седница Секретаријата ФСВ, чланови су упознати са одлуком Одбора за хитна питања ФС Србије о начину завршетка такмичења, закључно са резултатима постигнутим до 15. марта. Верификоване су табеле у свим лигама и утврђен коначан пласман. Усвојен је предлог да лиге под окриљем ФС Војводине, наредне сезоне, броје по 18 клубова, а иницијатива ће бити прослеђена на даље одлучивање и надлежност органима Фудбалског савеза Србије, при чему би лиге у сезони 2021/2022 биле бројчано враћене на стари формат.

Уколико предлог буде усвојен, то би аутоматски значило спас за клубове позициониране испод црте, јер нико од њих не би изгубио статус. Упражњена места, до потребног броја клубова, у лигама где то буде неопходно, била би попуњена сходно Одлуци о начину попуњавања слободних места у фудбалским и футсал лигама на нивоу ФСС, односно објављивањем јавног позива и подношењем понуда заинтересованих клубова.


Попуна омладинске лиге

За упражњено место у Омладинској лиги Србије, 23. јуна, са почетком у 17 часова у ФЦ ФСС у  Старој Пазови, снаге ће одмерити Нови Сад и ШФ Петар Пуача.


На седници је пажња посвећена и извршењу Одлуке о чланаринама за пролећни део минуле сезоне, уз констатацију да највећи део клубова није благовремено испунио наведену обавезу. С тим у вези, уочи наредне трке, клубови неће бити у прилици да одиграју меч првог кола, уколико нису уплатили чланарину, док ће ревносни клубови, без пролећног дуга, бити поштеђени чланарине за јесењи део.

Донета је одлука о увођењу информационог система СОМЕТ у све три групе Војвођанске лиге, Омладинску, Кадетску и Пионирску лигу Војводине. Присутни су упознати са активностима Комисије за инфраструктуру, реализацијом посета подручним фудбалским савезима и поделом стручне литературе тренерима. Почеле су и организационе припреме за 18. Меморијални турнир ‘’Пера Јоцић’’, чији термин ће бити накнадно одређен.

Утврђен је и датум Скупштине ФСВ, делегати ће се окупити 23. јуна, у Фудбалском центру ФСС у Старој Пазови.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести