Још један пораз Пролетера: Сланобарци испали из Суперлиге

ЛАЗАРЕВАЦ: Подмлађени састав Пролетера одиграо је солидан меч у Лазаревцу, али као и у ранијим мечевима Сланобарци нису успели да постигну погодак, па отуд и нови пораз који је уједно значио и опроштај од Суперлиге Србије.
p
Фото: J. Grlić

Иако им је победа давала какве – такве шансе за бараж, у табору Пролетера проценили су да су те шансе изузетно мале па су на терен послали голобраде младиће.

И једни и други ушли су у меч нападачки оријентисани, у уводним минутима меча Пролетер је био бољи и предузимљиви и већ после пет минута млади Којић је лепо тукао са двадесетак метара, али је Станивуковић био на месту. Мало касније  Младеновић је имао лепу прилику, али је с петнаестак метара тукао тик поред леве стативе.

У другом делу првог полувремена Лазаревчани су били бољи и мали су неколико зрелих прилика. Прво је Марјановић тукао главом, али лоше. Потом је једне дуге акције лопта дошла до  Филиповића, који је неометан с ивице шеснаестареца погодио стативу. А у самом финишу првог дела сусрета Колубара је имала још две прилике, али гола није било.

Прво је Ђурановић из добре позиције покушао да упосли некога у петерцу, али је погрешио, а онда у последњем минуту надокнаде Андрић је са центра игралишта побегао својим чуварима, али је са осам метара нешто искоса тукао у спољни део мреже.

У наставку меча темпо игре је нешто пао, и није било толико прилика. А прву је имао Пролетер. Младеновић је чак заобишао и голмана Станисављевића, али је његов шут петом на гол линије изблокирао Бакић. А у контри Колубара је повела. Филиповић је прођао десном страно, и упути добар центаршут, а Ђурановић је на петерцу надвисио играче Пролетера и лако главом матирао Новића.

У последњих петнаестак минута углавом се играло на средини терена, Лазаревчани су били задовољни вођством,а играчи Пролетера очигледно нису имали ни воље ни снаге да нешто више учине.

Г. Ковач

Фото: J. Grlić

Колубара- Пролетер 1:0 (0:0)

ЛАЗАРЕВАЦ: Игралиште Колубаре, гледалаца 300,  судија: Минаковић (Нови Сад), стрелац: Ђурановић у 70. минуту, жути картони: Васиљевић, Бакић, други тренер Голубовић (Колубара), Којић, Владисављевић (Пролетер).

КОЛУБАРА: Станивуковић 6, Јанковић 6 (Тумбас), Радовановић 6, Бакић 6  Васиљевић 6,5 (Вучетић), Кочовић 6 С. Марјановић 6, Млађеновић 6 (Андрић), Николић 6,5, Ђурановић 7., Филиповић 7 (Ђокић). 

ПРОЛЕТЕР: Новић 6, Танасин 6, Н. Марјановић 6, М. Јовановић 6,6, Владисављевић 5,5 , Којић 5,5, Кун 6, Сердар 5,5 (Глушчевић) Ј. Илић 5,5, В. Илић 5,5(Стојановић), Младеновић 6(Калуђеровић).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести