Јованчић: Систем игре надокнађује изостанке

Већ дуже време и у континуитету капитен фудбалера Војводине Душан Јованчић показује да је један од водећих играча у тиму.
Dušan Jovančić u duelu s trojicom fudbalera Mačve   Foto:Dnevnik.rs/ J. Grlić
Фото: Душан Јованчић у дуелу с тројицом фудбалера Мачве   Фото:Дневник.рс/ Ј. Грлић

Неуморно шпарта најчешће по средини терена, за њега не постоји изгубљена лопта и прави је пример саиграчима како се професионално односи према обавезама и бори за боје клуба чији дрес носи. Пред утакмицу у Крушевцу, Јованчић је фокусиран на екипу Напретка, али и, још више, на оно што жели и може да прикаже тим чији је предводник.

„Покушавамо да ове снежне дане искористимо за што боље тренинге, иако нам завејани терени у ФЦ “Вујадин Бошков” стварају доста проблема“, рекао је Јованчић.“ Комбинујемо рад на скраћеном игралишту с вештачком травом, а онда, због ширине, део тренинга спроводимо и на правом терену. Јуче, додуше, нисмо то могли да урадимо, јер је снег падао током ноћи и преподнева, па нису постојали услови да део обавеза спроведемо у дело.“

Крушевљани имају добар тим, негују отворен фудбал и желе да се надигравају. Уз то, у њиховој екипи налази се доста добрих појединаца, попут Боранијашевића или Зеца, али нису само они ти на које ћемо морати да обратимо пажњу

Током утакмице у Шапцу приметно је било да сте често улазили у комуникацију са судијом Анђеловским.

- О арбитражи не желим да размишљам. Истина је да сам имао примедбе на њу, јер неке ствари и ситуације једноставно не могу да истрпим. Рано смо остали с играчем мање, али трудио сам се да будем усредсређен на терен и обавезе које сам имао и не бих ширио причу на ту тему.

Очекује вас сусрет с Напретком, једном од екипа која се нада пласману у Европу.

- Крушевљани имају добар тим, негују отворен фудбал и желе да се надигравају. Уз то, у њиховој екипи налази се доста добрих појединаца, попут Боранијашевића или Зеца, али нису само они ти на које ћемо морати да обратимо пажњу. Опасност по наш гол могла би да нам прети практично са свих позиција и сигурно је да ћемо бити опрезни.

Шта су адути Војводине?

- Недостајаће нам тројица играча који су под суспензијом (Антић, Арсић и Михајловић), али сам сигуран да ћемо тај проблем решити. Систем игре који форсирамо доноси нам сигурност и већи посед лопте и, уколико нам терен то буде дозволио, очекујем да ће нам омогућити да испунимо циљ који имамо - освајање сва три бода. Уколико, међутим, услови буду слични онима у Шапцу, сигуран сам да ћемо се успешно преоријентисати и пружити добру партију.

Недостајаће нам тројица играча који су под суспензијом (Антић, Арсић и Михајловић), али сам сигуран да ћемо тај проблем решити

Ко би могао да замени фудбалере који неће моћи да наступе?

- Имамо решење за сваку позицију, а видећемо шта ће одлучити тренер Столица. Знам само да Винсент Езе има неку лакшу повреду из утакмице с Мачвом и да два дана није тренирао с нама, али верујем да ће нам се већ данас прикључити, јер би он, чини ми се, могао да заигра уместо Михајловића. Хајде, ипак, да сачекамо Столицину одлуку и да не нагађамо.


Езе био на поштеди

Нигеријац Винсент Езе пропустио је два тренинга са саиграчима, пошто је осетио затезање у пределу препона. У договору с др Владимиром Чолаковићем, Илија Столица је одлучио да овај играч паузира, опорави се и, надају се у табору црвено-белих, буде спреман за утакмицу с Напретком."Урадили смо снимање ултра-звуком и на снимку није видљива никаква повреда мишића", рекао је др Чолаковић. "Истина је, као и недавно код озледе Емила Роцкова, постоји благи оток и пауза Езеа уследила је из предострожности. Верујем да ће се прикључити саиграчима и да неће бити дилеме око његове спремности да буде на располагању тренеру за сусрет у Крушевцу."


Играте добро већ током дужег периода и истински сте предводник новосадског састава.

- Хвала вам на таквом мишљењу. Чињеница је да сам као играч сазрео и да добре игре утичу и на ниво мог самопоуздања. Уз то, одговара ми овај начин фудбала на којем инсистира Столица, иако имам одређене замерке на своје наступе и трудим се да их коригујем. Желим да играм још квалитетније и да тиме пружим пун допринос, надам се, све бољим резултатима Војводине - нагласио је Душан Јованчић.

Утакмица Напредак - Војводина игра се у суботу од 15 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести