Кабел и Металац одиграли прволигашки дерби за памћење

Фудбалери Кабела су у дербију кола заслужено савладали једног од претендената за највиши пласман Металца из Горњег Милановца.
jovanic kabel metalac
Фото: Јованић (Кабел), фото: Ј. Грлић

Иако су гости водили, а последњих 30 минута имали и играча више, Новосађани су пожртвованом игром успели да преокрену резултат и славе победу.

- Имали смо контролу игре у првих 20 минута, не и неку озбиљнију прилику, али одлично смо стајали на терену. Како то увек бива, екипа Металца је први пут дошла до нашег гола и стигла до вођства. Бјековић је неопрезно страстовао на нападача гостију, досуђен је једанаестерац а Катанић је био прецизан. И код другог оправдано досуђеног једанаестерца за Милановчане Кочовић је закачио Влалукина. На нашу срећу одлични голман Вуклиш одбранио је пенал Катанићу и вратио нас у  игру. Не смем ни да помислим шта би се десило да смо примили и други гол. Одбрана пенала нам је дала крила, напали смо из свих оружја и до изједначења  стигли из казненог ударца јер је лопта погодила играча Металца у руку -  резимира прво полувреме стратег Кабела Зоран Васиљевић.

Била је од првог минута наставка изражена жеља домаћина да дођу до потпуног преокрета, што им је успело.

- Играли смо се са живцима навијача који су нам и овога пута дали подршку. Што раније нисмо стигли до предности кривац је неодлучни Небо Жуниор.Није постигао голове  из ситуација када је било теже промашит него погидзи мрежу ривала.

Када је Бихорац због  приговора добио жути, а потом и црвени картон домаћин се нашао у неугодној ситуацији.

- Потезе које је направио Бихорац не правдам, могу само да их осудим. Како се он понео према судији не приличи правом професионалцу, а оставио је и другове на цедилу. На сву срећу екипа, предвођена феноменалним Вуклишем, Караћем и Говедарицом, је успела да надокнади играча мање и да на крају тријумфује из оправдано досуђених казнених удараца.

Ретко се на утакмицама догоди да главни судија чак пет пута покаже на белу тачку, играче  казни са чак 11 жутих и једним црвеним картоном, уз то показао је и жути и црвени помоћном тренеру Милановчана Горану Луковићу. Утисак је да су свих пет пенала исправно досуђени.

- Важност дербија и жеља  да се  дође до повољног резултата су утицале на фудбалере да играју бескомпромисно и да се не штеде. Ретко, готово никада не коментаришем одлуке судија, овога пута ћу то учинити. Судија Милош Ђорђић водио је меч ауторитативно, од првог  до задњег  минута није мењао критеријум и све картоне показао је оправдано. Што се тиче казнених удараца,  био је увек  близу догађаја и одсудио их је по правилима. Имао је исти аршин и није утицао на коначан резултат.

Код петог пенала и одбране голмана Шћекића поновио је ударац из кога је Петровић оверио победу.

- И ту нема ничега спорног, играч гостију при извођењу једанаестерца стајао је фудбалски речено иза лопте, што је судија приметио и поновио га. Нико нема разлога да се љути, заслужено смо стигли до вредних бодова и показали да имамо екипу за горњи део табеле - сматра Зоран Васиљевић.      

М. Поповић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести