Кабел изненадио суперлигаша Вождовца на крову

После непуне три недеље рада, када је тренер новог прволигаша Кабела Зоран Васиљевић, заједно са сарадницима, акценат ставио на што бољу физичку спрему, Новосађани су у Београду одиграли и први контролни меч затвореног типа са суперлигашем Вождовцем.
Miloš Vučević sa igračima i Upravom FK Kabel/Tanjug/J. Pap
Фото: FK Kabel/Tanjug/J. Pap

Остварили су лепу победу головима новајлија Дражића и Сићовића, а игром наговестили да су на правом путу да трку за бодове у новом друштву дочекају спремни.

- Игра коју смо презентовали против „змајева“ ме је пријатно изненадила. Иако је резултат на премијери био у другом плану, момци су показали завидан вољни и тактички моменат, мудар приступ и велико стрпљење које нам је, уз борбеност и квалитет колектива, на крају донело победу. Овај сусрет био је права прилика да се уверим у тренутне могућности новајлија и неколико играча који су на проби - рекао је Васиљевић.

Из прве провере изостало је неколико играча, због повреда.


Отишла двојица Илића

Ниску одлазака са Штранда ових дана наставила су двојица Илића. Папире су узели офанзивни везни играч Страхиња и центарфор Георгије. За сада се имена њихових нових клубова само нагађају.


-  Нисмо ништа желели да ризикујемо, па су из састава изостали  Миљевић, Владимир Илић и Караћ, а од новајлија  Јованић (Хајдук, Кула) и Кочовић (Инђија). Да ће бити права појачања, показали су Бјековић, Мандић и Видаков (Војводина), Дражић (Бечеј), Сићовић (Динамо) и  Миливојевић (Слобода), мада су и остале придошлице на добром путу да, уз староседеоце, буду део нове, лепе приче - додао је тренер Новосађана.

Кабел је против Вождовца наступио у следећем саставу: Пилиповић, Бјековић, Србијанац, Златковић, Којичић, Пантелић, Миливојевић, Петровић, Дражић, Жуниор, Владић. Прилику су у наставку добили и: Тороман, Мандић, Пауло, Лазовић (Слобода), Сићовић, Вецески, Видаков, Баждаревић и Бајчев.

- Агилна управа и тим менаyер брину о доласцима појачања. У екипи имамо и три странца - Паола (Аргентина), Жуниора (Нигерија) и Вецеског (Украјина), као и још четворицу момака који су на проби, па ћемо кроз тренинге и утакмице видети ко ће остати и конкурисати за место у екипи за овогодишње првенство. Преговарамо са још двојицом искусних играча - није све желео да открије Зоран Васиљевић.

Прва провера била је, дакле - одлична, чак мимо свих очекивања. Данас ће Кабел снаге одмерити с Војводином, 18. јула са Радничким у Зрењанину, 24. јула у Новом Саду са Јединством (Уб), а за 27. јул предвиђена је „генералка“ са Земуном, у удбалском центру ФС Србије у Старој Пазови.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести