Кабел остао без голмана, припреме почињу у понедељак

НОВИ САД: Још само неколико дана остало је до првог окупљања другопласиране екипе Прве лиге Србије Кабела.
 Trener Kabela Zoran Vasiljević   Foto: J. Grlić
Фото: Тренер Кабела Зоран Васиљевић   Фото: Ј. Грлић 

Прозивку је за 11.јануар заказао шеф струке Зоран Васиљевић. Стратег чете са Штранда  због вируса Ковида 19 жели да годину иза себе што пре заборави. Имао је веома тежак облик болести, а на сву срећу успео је уз помоћ лекара да добије битку, да се након доста времена  успешно врати нормалном животу и обавезама.

- Никоме па ни најгорем непријатељу  не би пожелео да прође како сам прошао. Хвала лекарима и  болничком особљу на  нези и бризи. Борба је била дуга упорна и напорна -  присећа се тренутака које жели што пре да заборави Васи­љевић.

Имао је Васиљевић и лепих животних тренутака у години која је за нама.

- Наравно на спортском плану другу годину за редом смо међу најбољим екипама Прве лиге. Остварили смо позицију која нас оставља у  трци за вишим рангом. На породичном плану,  и супруга се успешно изборила са вирусом,а при крају године родила је ћеркицу Уну , а добре ствари дале су нам још више мотива у животу -  искрено ће Васиљевић.


Прва провера са Златибором

У склопу припрема за пролећни део сезоне фуд­балери Кабела имаће неколико  провера. За сада се знају  имена два противника. Прву  овогодишњу утакмицу Кабел ће имати 19. јануара на Палићу са суперлигашем Златибором. Противник у генералној проби биће 13 фебруара један од највећих ривала за виши ранг Колубара из Лазаревца док се још  увек воде преговори за барем три провере.


Вратио се Ваиљевић најважнијој споредној ствари, заједно са управом разрађује планове око припрема и евентуалних појачања.

- Добро смо сагледали комплетан играчки кадар за обавезе које нас очекују у првенству. На првом месту потребан нам је квалитетан  голман који би успешно морао да замени одлазак Браћа, а како сазнајемо и алтернативе Кне­жевића који је близу преласка у Раднички из Сремске Митровице.

Новосађани размишљају о још неколико појачања.

- Највише нам је шкрипало у фази напада, потребан нам је квалитетан нападач, задњи везни, и крило јер би до­ласцима уз костур тима који ће остати  имали праву конку­ренцију на свим позицијама. Наравно ту је помоћ старијег брата Војводине На калење је проследила тројицу младих талентованих играча: Мирића, Благојевића и Богдановића. То није коначан списак новајлија.У озбиљним смо преговорима са  тројицом играча па ће од евентуалних трансвера зависити да ли ће после Браћа и Кнежевића бити још одлазака . Лепа вест је успешан опоравак Мандића. Имао је операцију рамена. Лечење тече по плану па би се и он после детаљних прегледа екипи могао прикључити крајем месеца - истакао је на крају тренер Кабела.

        М. По.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести