Кабел с пуно амбиција очекује финиш првенства у Првој лиги: Крај Штранда елита у мислима

Са великом дозом оптимизма дочекали су челници Кабела, стручнин штаб и играчи најпре одлуку о скидању санкција за тренирање, а потом и одлуку Одбора за хитна питања ФСС да се у Супер и Првој лиги одиграју последња четири кола првенства без плеј-офа и плеј- аута, одлуку за коју су се изјаснили и Новосађани.
kabel
Фото: Детаљ из меча између Кабела и Будућности из Бановаца на почетку пролећног дела првенства, фото: ФК Кабел 

Нису их поколебали ни текстови око нејасноће да клубови који су кажњени не могу да користе погодности евентуалних проширења лига, односно потпуно нејасно дефинисан став пренешен у неким медијима.

- Одлуком надлежних органа да се првенство Прве лиге Србије заврши одигравањем последња четири  кола клуб види као  шансу за наставак успона и најављује напад на Суперлигашко друштво. Потпора наших великих амбиција и жеља су предходни резултати које последњих година постижемо. Сматрамо да град као што је Нови Сад заслужује да има три клуба у нашем најелитнијем такмичењу. И докле год постоје шансе да се на зеленом терену изборимо за наш циљ храбро и поштено ћемо се борити - истиче директор клуба Слободан Милутиновић

Лепу причу препознале су и градске структуре.

- Клуб последњих година бележи све саме историјске успехе вредне пажње. Имамо подршку свих градских структура на челу са градоначелником Милошем Вучевићем који је у више наврата јавно похвалио рад и резултате које постижемо. На последњем пријему приликом уласка у Прву лигу наше руководство је обећало првом човеку града да ћемо га са поносом представљатии и у овом рангу што смо великим трудом кавлитетним досадашњим играма и резултатима потврдили. И поред тренутне пете  позиције имамо пред последња четири кола у односу на конкуренте којима предстоје међусобни окршаји много лакши распоред што би нам уз наше квалитете и одличне игре које очекујемо били полазна тачка да се са правом умешамо у борбу за виши ранг - верује Милутиновић.

У скоријој будућности клуб планира изградњу велелепног стадиона.

- Током досадашњег дела првенства Кабел је због немогућности да игра на свом терену све утакмице играо као гост на Стадиону Слана бара и на „Карађорђу“ што додатно даје вредност досадашњим резултатима. Из тих разлога када се за то створе услови амбиције су да изградња новог стадиона чије идејно решење већ постоји, наишло је на велико одушевљење. Представљало би  право освежење за фудбалску инфраструктуруу граду и Лиман који заслужује овакав објекат. Његовом изградњом створили би услове за одигравање и суперлигашких утакмица, а била би мека за тренинге мноштву талентоване деце -   истакао је на крају директор Кабела.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести