Кадетска лига Србије: Победа Војводине, Јеленковић стрелац

Кадети новосадске Војводине савладали су београдски Графичар минималним резултатом 1:0.
fudbal/dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

По приказаном заслужена победа домаћих до које су дошли тешком муком.

Иако су готово цео меч диктирали темпо стварали шансе до тројке су дошли у финишу меча. Вешто су се „Графоси“ бранили и у неколико наврата контрама озбиљно угрозили Видаковића који је одличним интервенцијама спасао мрежу. У првом делу два пута је срећа била на страни гостију уз две погођене стативе Кабића и неколико пропуштених прилика. Прву је погодио после соло продора, а потом и из слободног ударца. У том делу Лолић је из контранапада идеално упослио Ракића, а овај није успео да савлада одлично постављеног голмана Војводине. И у наставку иста слика на терену. Већ у првом нападу Торбица се у повољној прилици спетљао. Резервиста Огњановић је са своје половине у ватру бацио Ракића, али је

Видаковић смелом интервенцијом спречио најгоре.

Имао је капитен домаћих Јеленковић након центаршута Кабића прилику да ударцем главом озбиљно припрети, лопта је завршила крај стативе. Дошли су у 80. минуту домаћи до казненог ударца. У гужви пред голом гостију лопта је у руку погодила капитена Бјелановића, судија Матић показао је на белу тачку. Сигуран за вођство био је

Јеленковић. У финишу после најлепше акције Станковића и повратне лопте Попадића талентовани Огњен Абрамушић упутио је неугодан ударац, а голман Михајло Војводић из самог угла скренуо је лопту у корнер па се резултат до краја није мењао уз слатки минималац момака тренера Кртолице.

Војводина - Графичар 1:0 (0:0)

НОВИ САД: ФЦ “Вујадин Бошков“, гледалаца: 100, судија: Матић (Нови Сад). Стрелац: Јеленковић у 81. са пенала. Жути картони: Кабић (Војводина), Војводић, Стојановић, Бјелановић, Попесковић (Графичар).

ВОЈВОДИНА: Видаковић 8, Луковић 8, Миланов 7, Јеленковић 8, Тањга 7, Гаврановић 7 (од 80 Попадић -), Исаковски 6,5 (од 56 Тедић 7), Торбица 6,5, Павлица 6,5 (од 66 Абрамушић 7,5,), Кабић 7,5, Станојевић 7 (од 90 Ђорђиевски -).

ГРАФИЧАР: Војводић 7,5, Нинковић 7 (од 50 Пецарски 6,5), Марић 7, Стојановић 6,5, Бјелановић 7, Ћурчић 6,5, Бојовић 6,5 8 од 46. Огњеновић 7), Попесковић 7 (од 65 Ловрић 6,5), Ракић 6,5 (од 56. Јанковић 6,5), Лолић 6,5 (од 46 Брајић 6,5), Стојановић 6,5 (од 46 Глушчевић 6,5).

Михајло Поповић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести