„Канаринци” напунили мрежу Бечејаца крај Тисе

Бечеј – Нови Сад 0:4 (0:0)
1
Фото: Dnevnik.rs

Не само да су новосадски „канаринци“  сачували своју мрежу и у петој припремној утакмици већ су  напунили мрежу Бечејаца на стадиону  крај Тисе.

Покер голова је пао у наставку утакмице и то највише захваљујући тандему Симић – Пекић. Први је три пута асистирао, а други исто толико пута погодио за хет-трик. Последњу ноту цвркутања „канаринаца“ крај Тисе исписао је у самом финишу утакмице евро голом, са двадесетак метара, Драган Кавчић.

Нови стратег Новосађана Петар Курћубић свакако мора бити задовољнији од кормилара насуканог бечејског брода Бранка Савића. Јер, „канаринци“ су се распевали крај Тисе, а Бечејци су утакмицу одиграли без, готово, иједне изгледније шансе за гол.

У првом полувремену се утакмица играла у солидном ритму, али без прилика.У финишу, тачније 42. минуту, Јован Пекић за мало је био кратак да материјализује добар центаршут Али, што је пропустио у првом надикнадио је у другом полувремену. У 55. минуту се, на центаршут Симића, у петерцу домаћина поклонио и главом послао лопту иза леђа Барјактарева.

Десет минута касније Симић је извео слободан ударац тако што је убацио пред гол Бечејаца, где се најбоље снашао Пекић и лопту спровео у мрежу за 0:2. У 70. минуту је, после асистенције Симића, са ивице казненог простора нашао лопти пут до мреже и после тога напустио терен. Три минута пре краја Кавчић је са 20 метара опалио по лопти, а она се закопрцала у десном горњем углу домаћина за коначних 0:4. 

В. Јанков

 

БЕЧЕЈ: Градског стадиона крај Тисе, судија: Далибор Бечановић (Бечеј). Стрелци: Пекић у 55, 65. и 70. и Кавчић у 87. минуту за РФК Нови Сад 1921.

ОФК БЕЧЕЈ 1918: Барјактаров, Нађ, Воргучин, Татић, Прерадов, Тутњевић, Томић, Крајиновић, Томчић, Кобиљски, Тишма. Играли су још: Милин, Д. Тодоровић, Јаковљевић, Остојић,  Мастило, Јелић, Нијемчевић, Илић, Митровић, Божичић.

РФК НОВИ САД 1921: Ромић, Игњић, Леђанац, Бранковић, Кавчић, Вукобратовић, Кантанyић, Смиљанић, Илијин, Станчетић, Пекић. Играли су још: Ранђеловић, Качавенда, Сувајyић, Симић, Митровић, Грковић, Врањеш, Петровић, Споридобовић.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести