Капитен Војводине Немања Човић уочи почетка сезоне

Припреме фудбалских суперлигаша приводе се крају, још три-четири дана остала су до почетка нове сезоне, па се сада ради на нијансирању форме и тактике с којом ће екипе дочекати прво првенствено коло (16. и 17. јула).
Ј. Грлић/ Немања Човић предводиће црвено-беле у новој сезони
Фото: Ј. Грлић/ Немања Човић предводиће црвено-беле у новој сезони

Војводина је генералну пробу имала у међународној утакмици с израелским Макабијем из Нетање, али коначних 0:0 нису понудили присутним гледаоцима, а било их је више од 1.500, одговор на питање за какве домете је нова екипа спремна у наступајућем првенству. Било је у том сусрету добрих ствари код ученика тренера Славољуба Ђорђевића, при чему посебно мислимо на чврсту одбрану, дисциплиновану игру у блоку и отварање простора за контранападе, али и недоречености на средини терена и мали број створених прилика пред голом ривала.

- Видећемо када почне првенство шта ова  екипа може да уради - рекао је нови капитен  Немања Човић. - Овај тим се још увек упознаје и сви заједно очекујемо да ћемо, како време буде одмицало, приказивати све боље партије и да ћемо побеђивати. У деулу са Израелцима намерили смо се на доброг противника, па смо се нешто више повукли. По мени, требало је да будемо мало храбрији, али сам сигуран да ће убрзо све доћи на своје место.

Млађи играчи, а то су у садашњем саставу, пре свих, Мирко Топић, Дејан Зукић, Владимир Милетић, Урош Кабић, као и нешто старији Марко Бјековић и Младен Деветак, наговестили су да су спремни да се ухвате укоштац с великим задацима који су пред њима.

- За сада све иде у жељеном правцу, када причамо о млађим саиграчима. Сви се надамо да ће и на суперлигашким теренима они доказати велики таленат којим располажу и  да ће помоћи на путу ка остваривању циљева којима стремимо.

Чињеница је да у прва два кола Воша игра с Црвеном звездом у гостима, а онда и Партизаном на “Карађорђу”. Између та два дербија следи и гостивање у Литванији, где ће одиграти прву од две квалификационе утакмице 2. кола за Лигу конференције.

- Незахвално је нагађати колико нам то одговара, или нам не иде у прилог. Знам само да је увек лепо одмеравати снаге са Звездом и Партизаном, тако ће, без сумње, да буде и овог пута. Нема разлога да буде другачије, баш као што је сигурно и то да ћемо у оба дербија, сходно значају и величини Војводине, ићи на победе, јер немамо у њима шта да изгубимо - поручио је Човић.

Утакмица Црвена звезда - Војводина на програму је у петак на стадиону “Рајко Митић”, с почетком у 20.30 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести