Катанец одлази са места селектора Словеније

ЉУБЉАНА: Селектор фудбалске репрезентације Словеније Срећко Катанец напуштиће ту функцију по завршетку квалификација за Светско првенство у Русији.
katanec, epa
Фото: Srećko Katanec, foto: EPA (PETER SCHNEIDER)

Словенија је скоро сигурно остала без шансе да избори место на највећој фудбалској смотри поразом на Вемблију од Енглеске (1:0) голом Харија Кејна у последњем минуту, а Катанец је најавио да ће му дуел против Шкотске у недељу бити последњи на клупи националног тима.

"Моји играчи морају да буду поносни на игру у Лондону, нису заслужили пораз. Фудбал је окрутан, нећемо видети Светско првенство. Будућност репрезентације? Не са Срећком Катанецом, у недељу последњи пут водим репрезентацију", рекао је Катанец за РТ Словеније.

Словеначки фудбалери све до судијске надокнаде имали су одличних 0:0 у Лондону и прилику да победом у последњем колу над директним конкурентом Шкотском оду у бараж, али им је Кејн практично угасио сваку наду.

Енглеска је раније обезбедила пласман у Русију из Ф квалификационе групе, Шкоти су сада други са 17 бодова, два више од Словачке и три од Словеније.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести