Кинези желе Милоша Дегенека

Све је извесније да ће Црвена звезда бити на мукама да задржи тим који је остварио пласман у Лигу шампион и суверено владао домаћим првенством.
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
Фото: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Понуда за њене играче је много, очекује се да Савић заврши посао са Трабзоном, а  ускоро би Маракану могао да напусти и Милош Дегенек. Херој реванша са Салцбургом на мети је арапског клуба Ал Халил, али од јуче и кинеског Шангај Шенхуа. С обзиром да овај играч има излазну клаузулу од 3.000.000 евра оба ова клуба су спремна да је испоштују и доведу сјајног дефанзивца у своје редове.

Био би то значајан финансијски добитак за црвено-беле, јер су Дегенека довели за свега 200.000 евра, али дугорочно гледано и губитак, јер питање је да ли би нашли замену истих карактеристика.

Несумњиво да би Дегенек одласком  добио би много боље услове него што их има у нашем шампиону, а мотив више да се отисне у Кину је тај што на клупи Шангаја седи некадашњи прослављени шпански фудбалер Кике Санчез Флорес. Дегенек се још није изјаснио око понуда јер се са репрезентацијом Аустралије налази на припремама за Азијски куп, али сигурно да ће о свему добро размислити.

Питање је само да ли играч пред којим је тек каријера жели да се у овом тренутку отисне пут Азије или жели да остави траг у европском фудбалу. Шангај је прошлу сезону у кинеском првенству завршио на седмом месту. За тај клуб су играли Демба Ба, Колумбијац Ђовани Морено, Парагвајац Оскар Ромеро... Челници Шангаја, евиденто је, желе сјајног Звездиног дефанзивцем.

Статус  Дегенека знаће се после Нове године, када би клуб из Љутице Богдана требало да одговори на понуде. За сада су црвено – бели  инакасирали 500.000 евра од одласка Ненада Крстичића у АЕК,  док је 300.000 евра донео Немања Милић преласком у БАТЕ Борисов. Чека се исход преговора Савића са Трабзоном, као и шта ће и како да одлучи Милоше Дегенек.

И. Л.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести