Клуб из Црвенке је на ивици опстанка

ЦРВЕНКА: Јесењи учинак фудбалера Црвенке у Војвођанској  није за хвалу али је најмање за покуду. Кроз шта су све пролазили у току јесењег надметања заслужили су дубок наклон.
1
Фото: Приватна архива

Неки други би то вероватно решили по кратком поступку, разишли би се и тиме скратили муке.  Са 15 освојених бодова и јесен је завршена на 16. месту на табели, па је пауза добро дошла фудбалерима, тренерима,председнику клуба Милану Вујаковићу, секретару Милошу Пуачи, малобројним искреним симпатизерима... 

- Утисак је да смо могли више, али с обзиром на околности у којима смо се такмичили задовољан сам. У старту припрема смо се суочили са бројним проблемима и недаћама и то није ништа добро наговештавало. После шест одиграних кола оставку је поднео дотадашwи тренер Живко Јовановић па сам ја преузео ту улогу. Потом су нас напустили , због финанасијске несташице, Душан Зелић, Никола Шакић и Вук Бошковић.То је био велики губитак за нас и нормално да се одразило на игре и резултате. – објаснио је тренер Милан Вујаковић.

Упркос свим тим поменутим и непоменутим проблемима, Црвенчани су успели  како тако да одрже трку за средину табеле и нису у оном бодовном заостаку који се не може сустићи у пролећном делу сезоне.

Посебно тешко је Црвенчанима пало оно што се догодило на теренима у Пачиру, Врбасу и Новом Кнежевцу када су и буквално у последwим тренуцима сусрета остали без освојеног бода. Голови су падали против Бачке у 87. минуту, Врбаса у 88. минуту и Обилића у 86. минуту. И што је још теже све са ривалима за опстанак.

- Играли смо добро и тактички и мотивисано и са малим фондом играча били смо у та три сусрета близу освајаwа по бод, што би нам много значило. Но, и то је драж фудбала и немам шта да замерим ни мојим ни противничким играчима.


И председник и тренер

Поред тога што је тренер првог тима, Милан Вујаковић обавqа и функцију председника клуба. Настојаwа да нађе наследника и на клупи и у председничкој фотељи су безуспешна. Сасвим је извесно да клуб има новца да би се и један и други брзо пронашли.

Како као председник клуба Вујаковић гледа будућност Црвенке.

- Клуб је на самој ивици опстанка и плашим се шта ће се десити на пролеће и да ли ћемо уопште и наставити првенство. Основни проблем су финансије, играчи играју за џабе, што их јако боли, а појављују се финансијски стабилнији клубови који нам одводе фудбалере. Имамо своју децу, своје играче, али не можемо да их задржимо јер немамо шта да им понудимо, сем терена и тренинга . Један човек ништа не може сам. Потребан је тим људи који воле фудбал, који могу да помогну и да се укључе у рад клуба. Врата су свима отворена. Међутим, нико се не појављује и да није помоћи из општинске касе ми се небисмо  ни такмичили. – јасан је председник Вујаковић.


Црвенка након свега нема разлога да буде незадовоqна. Напротив, бљеснуло је неколицина талентованих играча пред којима је лепа будућност а уз оне мало искусније све се може скоцкати до пролећа.

- Оно чим сам поносан је података да смо најмлађа екипа у лиги, да су сви играчи из наше школе фудбала. Похвале пре свих заслужује Ивић, који је био прави командант одбране и без падова у игри током целог првенства, потом Милан Суботић, Марко Керекеш и Миленко Бабић који је био најефикаснији са девет голова и оба голмана Гостовића и Јокића. Велики ослонац екипи дали су млади играчи, готово кадети, Бешић, Ђуричковић, Булатовић, Бакић – дели похвале играчима Вујаковић.

Шта од Црвенке очекивати у наставку сезоне?.

- Учинићемо  све да се ојачамо у прелазном року, затим да обавимо добро припреме и  да нам дају подршку сви они који до сада нису. Ако буде тако верујем да ће Црвенка задржати статус војвођанског лигаша. – поручио је Милан Вујаковић.

Т. Јововић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести