Кокеза: Муслин смењен због Сергеја, Вељковића, Радоњића...

БЕОГРАД: Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза изјавио је да је до разлаза са доскорашњим селектором Славољубом Муслином дошло јер Савез није желео да ризикује и изгуби таленте као што су Сергеј Милинковић-Савић, Милош Вељковић и Немања Радоњић.
slavisa kokeza
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

"Пре и после утакмице у Бечу против Аустрије много људи ме је питало зашто Марко Арнаутовић не игра за Србију. Нико није рекао да је крив неки бивши селектор, сви су рекли да је криво руководство Савеза. Истине ради, ФСС је тада желео да Марко игра за Србију, а колико знам желео је и Марко. Није био позван и изабрао је другу репрезентацију. А ко би био крив да су Милинковић-Савић, Вељковић, Радоњић за шест месеци отишли да играју за другу репрезентацију? Кокеза и Буњевчевић. Зато је дошло до разлаза. Ти момци су будућност српског фудбала и нисмо хтели да допустимо да не играју за Србију", рекао је Кокеза за Недељник.

Он је додао да је од Муслина тражено да ти момци само дебитују за А тим на азијској турнеји, како би их Србија обезбедила за себе и да нико није тражио да их води на Мундијал у Русију, али да је он то одбио.

"За нас је то било неразумљиво и нисмо хтели да прихватимо. Имамо одговорност за будућност српског фудбала и ти момци треба да донесу много радости нацији и када Кокеза више не буде председник ФСС, а Муслин селектор", истакао је Кокеза.

Први човек ФСС је као пример Муслиновог одбијања навео његов коментар после утакмице Лиге Европе између Нице и Лација, на којој је Милинковић-Савић постигао два и наместио један гол.

"Тада ми је рекао да је Сергеј био један од најгорих на терену. Мислио сам да га нисам добро чуо, питао сам га причамо о утакмици Ница - Лацио на којој сте ви били, а он каже: Да, био је један од најгорих на терену", рекао је Кокеза.

Не постоји сукоб између ФСС и Звезде...

Кокеза је изјавио да не постоји сукоб између ФСС или њега лично са Црвеном звездом.

"Јавности се неке ствари погрешно пласирају, као да Звезда има сукоб са ФСС или са мном, што апсолутно није истина. Имамо само случај једног менаџера који је на привременом раду у Звезди, а који по свим критеријумима и навијачким и фудбалским и људским не припада Црвеној звезди. А колики је ко звездаш најбоље је да питате Жарка Зечевића који одлично зна за кога навија тај менаџер. Па ко је њега довео на место председника ФСС, Зечевић или неко из Звезде?", рекао је Кокеза за Недељник.

Према његовим речима, тај менаџер се крије иза Звезде и злоупотребљава њену величину не бирајући средства.

"Проблем је у томе што он жели да приватизује Савез, проблем је настао када сам му рекао да не може да му се испуни захтев да он одређује два или три А репрезентативца и три или четири у младој селекцији. Он је то радио док је владао Савезом, а сви знају шта је тај монопол донео фудбалској Србији, а шта њему лично, то знају сви фудбалски радници, поготово они из ОФК Београда где је оставио пустош".

Кокеза је додао и да у време док је он био у управи Звезде ниједан динар није дат вођама "Делија".

"У папирима ФК Црвена звезда нема ниједног трага да је икада било која управа дала динар "Делијама". За време мог боравка у клубу одговорно тврдим да ниједан функционер није приватно давао новац и помагао "Делијама". Тако да прича да су "Делије" плаћени навијачи не стоји. То одговорно тврдим и немам никакав интерес да браним "Делије", јер сам и сам био мета прозивања".

Први човек ФСС истиче да су нереди на последњем дербију у Хумској још једном показали да се проблем са хулиганима на трибинама више не може игнорисати.

"Само заједно ФСС, Министарство правде, МУП и клубови могу да реше овај огроман проблем. Немиле сцене са последњег дербија су неприхватљиве за цело друштво, послали смо ружну поруку свету. Није решење ако ухапсите хулигане и они проведу седам дана у затвору. Он није кажњен него је постао херој код својих присталица. Да је казна оштрија, питање је ко би се усудио за насиље на стадионима због санкције које га чекају", закључио је Кокеза.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести