Кокеза: Вучића нападају јер хоће материјално да профитирају

СТАРА ПАЗОВА: Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза оценио је као глупост тврдње да председник државе Александар Вучић има утицај на клубове и да је практично власник Црвене звезде и послао му поруку да не поклекне под таквим лажима.
slavisa kokeza
Фото: Tanjug (D. Stanković, arhiva)

Тврдње да Вучић „контролише ситуацију у Звезди, као и да по његовом налогу Звездан Терзић напада Кокезу“ изнео је новинар Дејан Анђус у изјави за Курир, а први човек ФСС то изричито одбацује. 

Вучића познајем скоро 15 година, с обзиром на његов рад и понашање не прича никад иза леђа, већ само у лице. Директора Звезде је видео два или три пута у животу, а мене зна деценију и по. Конкретно се ради о нечему другом, Анђус и Родић (власник Курира, прим.аут) покушавају да материјално профитирају из те приче, рекао је Кокеза на конференцији за медије у Старој Пазови.

Кокеза је демантовао и да се Вучић мешао у рад фудбалских клубова и Савеза, додавши да је држава само финансијски пружала помоћ.

Према његовим речима, „поједине тврдње су највећа глупост које сам чуо. Никад, апсолутно никад, се председник држава није мешао у клубове, осим ако је држава у складу са финансијским могућностима помагала. Вучићу поручујем да не посустане и поклекне пред уценама, већ да часно настави да обавља председничку дужности“.

Он је истакао да је апсолутна лаж да је генералног директора Црвене звезде Звездана Терзића у клуб довео председник Александар Вучић.

“Сви људи коју су били у Звезди знају ко је именом и презименом довео Терзића у Звезду, а тадашњи чланови, укључујући и мене, сложили се са тим. У клубу постоји тачна евиденција на чији предлог су дошли људи, али то је поверљива ствар".

Кокеза је навео да мора да се престане са клупским поделама и да је на утакмици против Велса свако добродошао, па и Терзић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести