Копа Либертадорес: Ривер добио Боку 2:0

Фудбалери Ривер Плате савладали су Боку јуниорс у првом мечу полуфинала Копа Либертадорес резултатом 2:0 (1:0), јавља портал Србија данас.У по многима, највећем дербију светског фудбала, домаћин је поново нанео ударац навијачима клуба са "Бомбоњере", пошто је и у децембру, у Мадриду, савладао најљућег ривала и освојио исто такмичење
boriv
Фото: EPA/EFE JUAN IGNACIO ROCORONI

.Ривер је повео већ у седмом минуту, голом из пенала који је досуђен после гледања ВАР технологије. Емануел Мас је у јеснаестерцу оборио Рафаела Бору, Колумбијац питао Наћа Фернандеза и Ника де ла Круза за дозволу да пуца, а затим неумољиво погодио за 1:0.

Коначан резултат постављен је у 70. минуту. Домаћин је извео одличну акцију, чији је иницијатор био бивши нападач Андерлехта Матијас Суарез, прошао је по десној страни, центрирао на петерац, где је без грешке одреаговао Игњасио Фернандез и дуплирао предност.

У другом полуфиналу Копа Либертадорес састају се бразилски великани Гремио и Фламенго. Прва утакмица се игра у ноћи између среде и четвртка у Порто Алегреу. Нема сумње да нас у финалу чека спектакуларна посластица, где ће ударити Аргентинци на Бразилце.

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести