Кормилар тиског брода Душан Бајић данас слави 41. рођендан

Шеф стручног штаба фудбалског прволигаша ОФК Бечеј 1918 Душан Бајић данас нема времена за славље, без обзира што му је 41. рођендан, јер га за два дана, заједно са колегама, играчима и клупским руководством, чека старт наставка првенствене трке.
becejci struka
Фото: Душан Бајић са сарадницима Далибором Новчићем, Милошем Андрићем и Марком Бојаџијом, фото: Дневник (В. Јанков)

Пре подне припрема тренинг на коме треба дати последње инструкције пред овогодишњу првенствену премијеру против другопласиране Инђије. Истина, не може се на једном тренингу много шта променити, али неки детаљи у игри да.

„Мисли су нам свима везане за среду, када играмо против изузетно квалитетних Инђијаца“, каже кормилар тиског брода Душан Бајић.

„Задовољан сам како смо обавили припремни период. Иза нас је квалитетан рад на четрдесетак тренинга и одиграли смо осам контролних утакмица. Током прелазног рока дошло је до ротације у играчком кадру. Много смо изгубили одласком голгетера Младена Ковачевића у Кину, али стигли су квалитетни играчи другог профила и сматрам да ћемо променом модела игре тај хендикеп надоместити.“

Момци са Тисе су током припрема забележили пет победа, једанпут играли нерешено и два пута изгубили, уз гол разлику 15:9. Игром случаја, у првом делу наставка првенствене трке чека их исто толико утакмица до завршетка другог лигашког круга. Верујемо да нико у клубу не би имао ништа против да се исти салдо забележи у наредних осам утакмица.

„Контролне утакмице су показале да смо физички спремни за оно што нас чека. А то је веома битно, јер ћемо за десетак дана одиграти чак четири меча. Задовољан сам и техничко-тактичком приступу игри, изузев првих десетак минута генералке са комшијама из Бачке Тополе у Сенти, када смо олако примили два гола. Такви киксеви не смеју да се дешавају на утакмицама које нам предстоје“, категоричан је тренер Бечејаца.

Захваљујући агилности спортског директора Дејана Станојева и његових најближих сарадника из руководства, играчки погон је ове зиме иновиран осморицом квалитетних играча. То омогућава стручном штабу слатке бриге око састава.

„Рад на тренинзима и игре на припремним утакмицама искристалисале су састав којим ћемо кренути у битку за бодове. Створили смо добру атмосферу унутар екипе, што је један од битних параметара да се пружају добре игре и бележе одговарајући резултати. Јако је битно да играчи верују у своје могућности и да од првог до последњег звиждука судије играју сконцентрисано. То се посебно односи на утакмицу са Инђијом, јер од старта много шта зависи. Неће нам бити лако. Стиже квалитетна екипа, имамо одређену дозу притиска, али сматрам да имамо састав који са сваким може да се надиграва. Не смемо грлом у јагоде, већ мирном и паметном игром спровести оно што се у свлачионици договоримо. Последње две првенствене утакмице крај Тисе против, у овом тренутку, квалитетнијих ривала, Металца и ТСЦ-а, завршили смо поделом плена, што је најбоља потврда да је јесењи комплекс домаћег терена преброђен“, каже Бајић.

Најлепши рођендански поклон могли би да му уруче играчи у виду три бода против Инђије. Није на одмет да додамо да је Душан Бајић сам себе већ частио, јер је недавно стекао УЕФА Про лиценцу, којом може да води и суперлигаше. Не би имао ништа против да то буду Бечејци. Наравно, прво је потребно ове сезоне обезбедити опстанак у прволигашком каравану, а наредне сезоне... Никад се не зна. Бечејски фудбал је играо шест сезона у елити, па зашто не би поново. 

Властимир Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести